Inapoi la Cautare

PROCEDURĂ din /2008


de restituire a sumelor reprezentând diferenţe de accize pentru motorina livrată cu acciză redusă


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 29.03.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (29.03.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC



    1. Prezenta procedură reglementează restituirea sumelor reprezentând diferenţe de accize pentru motorina livrată cu acciză redusă, în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 804/2008 privind aprobarea nivelului şi a condiţiilor de aplicare a accizei reduse la motorina achiziţionată în perioada august-decembrie 2008 în vederea utilizării în agricultură, denumită în continuare hotărâre.

    2. Restituirea acestor sume furnizorilor de motorină cu acciză redusă, îndreptăţiţi să solicite şi să primească de la bugetul de stat diferenţa de accize potrivit prevederilor art. 3 din hotărâre, se face în conformitate cu dispoziţiile Ordonanţei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, la cererea furnizorilor - persoane juridice, denumiţi în continuare furnizori.

    3. În vederea identificării sumelor la restituirea cărora furnizorii sunt îndreptăţiţi, conform legii, aceştia depun cereri de confirmare a cantităţilor de motorină livrată cu acciză redusă prin staţiile proprii şi punctele de distribuire a combustibililor pentru motor, al căror model este prezentat în anexa nr. 1, care face parte integrantă din prezenta procedură.

    4. Cererile de confirmare a cantităţii totale de motorină livrată cu acciză redusă se depun de către furnizori, în temeiul prevederilor art. 10 alin. (2) din hotărâre, până la data de 10 a lunii următoare celei în care a fost livrată motorina, la direcţiile pentru agricultură şi dezvoltare rurală judeţene sau a municipiului Bucureşti care au emis adeverinţele, după caz.

    5. Furnizorul va anexa la fiecare cerere de confirmare a cantităţii de motorină livrată cu acciză redusă prin staţiile proprii ori punctele de distribuire, depusă la una dintre direcţiile pentru agricultură şi dezvoltare rurală, copia facturii de livrare a motorinei, precum şi totalitatea adeverinţelor aferente, emise de acea structură beneficiarilor şi colectate în luna anterioară, pe măsura livrării motorinei în cauză de către toate staţiile proprii ori punctele de distribuire.

    6.1. După verificarea autenticităţii adeverinţelor anexate la cererea furnizorului, direcţia pentru agricultură şi dezvoltare rurală care a emis adeverinţele confirmă cantitatea totală de motorină livrată cu acciză redusă de către furnizor beneficiarilor, în luna anterioară, prin staţiile ori punctele sale de distribuire, şi emite, potrivit dispoziţiilor art. 10 alin. (3) din hotărâre, o adeverinţă al cărei model este prezentat în anexa nr. 2, care face parte integrantă din prezenta procedură.

    6.2. De realitatea şi exactitatea datelor privind consumurile specifice de carburant şi suprafeţele cultivate răspund direcţiile pentru agricultură şi dezvoltare rurală judeţene sau a municipiului Bucureşti, după caz.

    7. După primirea adeverinţelor de certificare a cantităţii totale de motorină cu acciză redusă livrată de către furnizor prin staţiile proprii şi punctele de distribuire a combustibililor pentru motor, acesta depune la registratura organului fiscal în administrarea căruia se află, denumit în continuare organ fiscal competent, o cerere de restituire a sumelor reprezentând diferenţe de accize pentru motorina livrată cu acciză redusă, al cărei model este prevăzut în anexa nr. 3, care face parte integrantă din prezenta procedură.

    8. Cererea de restituire se depune la organul fiscal competent, în cadrul termenului legal de prescripţie a dreptului de a solicita restituirea unor sume de la buget, în conformitate cu prevederile art. 135 din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

    9. În cererea de restituire furnizorul va indica, în mod obligatoriu, cantitatea de motorină cu acciză redusă a cărei livrare a fost certificată de direcţiile pentru agricultură şi dezvoltare rurală, suma solicitată la restituire, precum şi contul bancar în care doreşte virarea sumei de restituit.

    10. La cererea de restituire prevăzută la pct. 7 furnizorul va anexa, în original, adeverinţele de certificare a cantităţilor de motorină cu acciză redusă livrată, emise în condiţiile legii, împreună cu o situaţie centralizatoare din care să rezulte cantitatea totală de motorină cu acciză redusă a cărei livrare a fost certificată, precum şi suma solicitată la restituire.

    11. După înregistrare, cererea de restituire, împreună cu documentaţia anexată la aceasta, va fi repartizată compartimentului cu atribuţii de compensare/restituire, denumit în continuare compartiment de specialitate, care va verifica:

    a) concordanţa datelor înscrise în adeverinţele emise de direcţiile pentru agricultură şi dezvoltare rurală cu datele înscrise în situaţia centralizatoare şi în cererea de restituire;

    b) datele din evidenţa analitică pe plătitori - persoane juridice referitoare la furnizor, sub aspectul existenţei eventualelor obligaţii fiscale restante înregistrate de către acesta.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic