Inapoi la Cautare

PROCEDURĂ din /2007


de implementare a Programului naţional multianual pe perioada 2006-2009 pentru susţinerea accesului întreprinderilor mici şi mijlocii la servicii de instruire şi consultanţă


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 17.01.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (17.01.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    1. Obiectivul Programului

    Obiectivul Programului naţional multianual pe perioada 2006 - 2009 pentru susţinerea accesului întreprinderilor mici şi mijlocii la servicii de instruire şi consultanţă, denumit în continuare Program, îl constituie afirmarea şi valorificarea potenţialului de producţie şi de servicii al întreprinderilor mici şi mijlocii, prin instruirea personalului lor cu funcţii de decizie şi/sau de execuţie şi facilitarea accesului acestora la servicii de consultanţă, pentru integrarea cu succes în Uniunea Europeană.

    Programul urmăreşte:

    - dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale bazate pe cunoaşterea şi gestionarea optimă a resurselor, în vederea adaptării rapide la rigorile determinate de globalizarea pieţelor şi recenta integrare a României în Uniunea Europeană;

    - îmbunătăţirea performanţelor economice şi tehnice ale întreprinderilor, prin creşterea gradului de pregătire a personalului acestora şi utilizarea serviciilor specializate de instruire şi consultanţă;

    - promovarea investiţiilor în producţie şi servicii prin creşterea potenţialului de accesare a surselor de finanţare, inclusiv din fondurile structurale.

    Prezenta procedură instituie o schemă de ajutor de minimis. Acordarea ajutoarelor de minimis în cadrul Programului se va face numai cu respectarea criteriilor privind ajutorul de minimis prevăzute de Regulamentul CE nr. 1998/2006 privind aplicarea art. 87 şi 88 ale Tratatului CE.

    2. Bugetul Programului

    Bugetul alocat Programului pentru anul bugetar 2007 este de 1.200.000 lei, defalcat astfel:

    - 1.190.000 lei, pentru acordarea de alocaţii financiare nerambursabile beneficiarilor eligibili;

    - 10.000 lei, la dispoziţia Agenţiei Naţionale pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie, denumită în continuare ANIMMC, pentru asigurarea derulării Programului, constând în cheltuieli pentru implementarea, monitorizarea şi evaluarea Programului (cheltuieli de promovare, cheltuieli materiale şi servicii).

    3. Beneficiari eligibili

    3.1. Pot beneficia de alocaţii financiare nerambursabile în cadrul Programului societăţile comerciale şi societăţile cooperative care îndeplinesc cumulativ, la data solicitării, următoarele criterii de eligibilitate:

    a) sunt definite conform art. 2 din Legea nr. 346/2004 privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii, astfel cum a fost modificată prin Ordonanţa Guvernului nr. 27/2006;

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic