Inapoi la Cautare

PROCEDURĂ din /2006


a contribuabililor nerezidenţi stabiliţi în Comunitate, care se înregistrează direct


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 01.07.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (01.07.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    A. Procedura de înregistrare fiscală

    1. În vederea înregistrării fiscale, contribuabilii nerezidenţi, stabiliţi în spaţiul comunitar, care au, potrivit legii speciale, dreptul de a se înregistra direct în România, au obligaţia de a depune formularul (090) "Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni pentru contribuabilii nerezidenţi stabiliţi în spaţiul comunitar care se înregistrează direct", cod MFP 14.13.01.10.11/n, prevăzut în anexa nr. 1, la Serviciul de administrare a contribuabililor nerezidenţi din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti, denumit în continuare organ fiscal competent. Instrucţiunile de completare a formularului (090) sunt prevăzute în anexa nr. 2, iar caracteristicile de tipărire, modul de difuzare, utilizare şi păstrare ale formularului sunt prevăzute în anexa nr. 3.

    2. Formularul (090) se depune direct la registratura organului fiscal competent sau la poştă, prin scrisoare recomandată, şi va fi însoţit de o copie autentificată a certificatului de înregistrare eliberat de autoritatea fiscală din ţara în care este stabilit contribuabilul. Copia certificatului de înregistrare va fi însoţită de traducerea în limba română, certificată de traducători autorizaţi.

    3. Comunicarea certificatului de înregistrare fiscală se face fie la sediul organului fiscal competent, prin prezentarea contribuabilului sau a împuternicitului acestuia, fie prin poştă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire. Numărul de înregistrare atribuit poate fi comunicat şi prin e-mail, la adresa indicată de contribuabil în cerere.

    4. Scoaterea din evidenţa fiscală se face prin depunerea formularului (090) menţionat mai sus, având completată corespunzător secţiunea D, la organul fiscal competent.

    5. Evidenţa contribuabililor se organizează electronic, distinct, ca secţiune în cadrul Registrului contribuabililor, de către organul fiscal competent.

    B. Obligaţii declarative

    1. Contribuabilii înregistraţi direct depun declaraţiile fiscale la termenele prevăzute în legile speciale.

    2. Declaraţiile fiscale se depun direct la registratura organului fiscal competent sau la poştă, prin scrisoare recomandată.

    3. Data depunerii declaraţiei fiscale este data înregistrării acesteia la organul fiscal sau data depunerii la poştă, după caz.

    4. Declaraţiile fiscale se completează cu ajutorul programului de asistenţă care este pus la dispoziţie, gratuit, de organul fiscal competent sau poate fi descărcat de pe site-ul web al Ministerului Finanţelor Publice, la adresa www.mfinante.ro.

    5. Pe măsura introducerii unor metode electronice de depunere a declaraţiilor fiscale, aceste metode vor fi utilizate corespunzător şi de contribuabilii nerezidenţi care se înregistrează direct.

    C. Procedura de plată a obligaţiilor fiscale

    1. Contribuabilii administraţi de către Serviciul de administrare a contribuabililor nerezidenţi din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti efectuează plata obligaţiilor fiscale datorate la Activitatea de Trezorerie şi Contabilitate Publică a Municipiului Bucureşti.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic