Inapoi la Cautare

PROCEDURĂ din /2006


de compensare a creanţelor fiscale rezultate din raporturi juridice vamale şi de restituire a eventualelor diferenţe, ca urmare a cererii de compensare/restituire, depusă de contribuabilul titular al operaţiunii vamale


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 01.07.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (01.07.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    CAP. I

    Procedura de compensare a creanţelor fiscale rezultate din raporturi juridice vamale cu sumele de restituit de aceeaşi natură

    1. Creanţele fiscale rezultate din raporturi juridice vamale, reprezentând taxe vamale, taxă pe valoarea adăugată, accize, comision vamal, amenzi care se fac venit la bugetul de stat, precum şi obligaţii accesorii plătite în vamă, aferente veniturilor bugetare menţionate mai sus, se compensează cu creanţele debitorului reprezentând sume de restituit de aceeaşi natură, în conformitate cu prevederile art. 112 alin. (5^1) din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, ca urmare a unei cereri de compensare sau de restituire formulate de contribuabilul titular al operaţiunii vamale.

    2. Compensarea sumelor solicitate la restituire din vamă cu obligaţii vamale/fiscale înregistrate de contribuabilul titular al operaţiunii vamale se va efectua de autoritatea vamală la care au fost plătite sumele a căror compensare sau restituire se solicită, denumită în continuare autoritate vamală competentă. Autoritate vamală competentă poate fi, după caz, Autoritatea Naţională a Vămilor - aparat central, direcţia regională vamală sau biroul vamal.

    3. Pentru compensarea sumelor menţionate la pct. 1, contribuabilul titular al operaţiunii vamale va depune la autoritatea vamală competentă, în termenul de prescripţie prevăzut de lege, o cerere de compensare sau de restituire, aceasta urmând a fi soluţionată în termen de 45 de zile de la data înregistrării.

    4. (1) După înregistrarea cererii de compensare/restituire, autoritatea vamală competentă va proceda la verificarea acesteia, a documentaţiei anexate şi a datelor din propria evidenţă, precum şi din evidenţa celorlalte unităţi vamale, cu privire la obligaţiile vamale restante înregistrate de către contribuabilul titular al operaţiunii vamale. Pentru aceasta, autoritatea vamală competentă va solicita printr-o adresă, în termen de 7 zile de la data înregistrării cererii, Autorităţii Naţionale a Vămilor - aparat central, precum şi tuturor direcţiilor regionale vamale informaţii cu privire la existenţa unor eventuale obligaţii vamale restante înregistrate la acestea, şi anume:

    - autoritatea vamală unde se înregistrează obligaţii vamale restante;

    - tipul obligaţiilor vamale restante;

    - cuantumul acestor obligaţii, defalcat pe fiecare tip;

    - codul IBAN al contului bugetar pentru fiecare obligaţie vamală restantă;

    - unitatea teritorială a Trezoreriei Statului la care se virează sumele.

    (2) Autorităţile vamale vor transmite informaţiile solicitate, prin fax, în termen de 7 zile de la primirea adresei, acestea fiind apoi comunicate prin poştă.

    Informaţiile furnizate de direcţiile regionale vamale se vor referi atât la obligaţiile vamale restante înregistrate în evidenţa proprie a direcţiei regionale vamale, cât şi la cele înregistrate în evidenţa birourilor vamale din subordinea sa.

    (3) În situaţia în care autorităţii vamale competente îi sunt necesare alte documente relevante soluţionării cererii, aceasta va solicita contribuabilului titular al operaţiunii vamale, în scris, prezentarea datelor suplimentare.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic