Inapoi la Cautare

PROCEDURĂ din /2006


privind modul de eliberare a actelor doveditoare ale sporului pentru munca prestată în timpul nopţii şi de valorificare a acestuia în procesul de stabilire şi/sau de recalculare a drepturilor de pensie


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 28.06.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (28.06.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    Prezenta procedură reglementează modul de intocmire şi eliberare a actelor doveditoare ale sporului pentru munca prestată în timpul nopţii, în perioade anterioare datei de 1 aprilie 2001, de care au beneficiat persoanele care au lucrat pe schimburi, precum şi modul de valorificare a acestui tip de spor salarial în procesul de stabilire şi/sau de recalculare a drepturilor de pensie.

    1. Cererile prin care persoanele interesate solicită eliberarea adeverinţelor prin care se atestă faptul că în anumite perioade de activitate, anterioare datei de 1 aprilie 2001, au prestat muncă organizată pe schimburi şi că, pe cale de consecinţă, au beneficiat de sporul prevăzut de lege pentru munca prestată în timpul nopţii se depun la angajatori sau la deţinătorii arhivelor acestora, după caz.

    2. Ponderea medie a timpului de muncă prestată noaptea în totalul timpului de muncă dintr-o perioadă în care activitatea a fost organizată pe schimburi este de 31,51%.

    3. Procentul mediu al sporului pentru munca prestată în timpul nopţii se determină prin produsul dintre ponderea prevăzută la pct. 2 şi procentul în care a fost acordat, conform legii, sporul salarial pentru munca prestată în timpul nopţii.

    4. Adeverinţele prevăzute la pct. 1 vor fi intocmite şi eliberate, conform modelului prevăzut în anexa la prezenta procedură, numai după consultarea documentelor aflate în evidenţele angajatorilor sau deţinătorilor de arhive.

    5. Angajatorii sau orice alţi deţinători de arhive sunt direct răspunzători de legalitatea, exactitatea şi corectitudinea datelor, elementelor şi informaţiilor inscrise în adeverinţele pe care le intocmesc şi le eliberează.

    6. În procesul de stabilire şi/sau de recalculare a drepturilor de pensii se va utiliza un spor mediu lunar pentru munca prestată în timpul nopţii, determinat conform formulei:

    Sporul(mediu lunar) = salariul tarifar de încadrare lunar x procentul mediu al sporului pentru munca prestată în timpul nopţii

    7. În situaţia în care munca a fost prestată ocazional pe timp de noapte, în cadrul unor activităţi care nu erau organizate pe schimburi, adeverinţele vor cuprinde sumele acordate, lună de lună, cu titlu de spor de noapte.

    8. În situaţia persoanelor care, prin natura sarcinilor de serviciu, au desfăşurat activitate numai în timpul nopţii, adeverinţele vor cuprinde procentul în care, potrivit legii, sporul de noapte a fost acordat.

    ANEXĂ

    -----

la procedură

------------

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic