Inapoi la Cautare

PROCEDURĂ din /2006


de modificare a domiciliului fiscal pentru asocierile şi alte entităţi fără personalitate juridică


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 08.02.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (08.02.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    5. La primirea declaraţiei de modificare a domiciliului fiscal, organul fiscal competent verifică modul de completare a acesteia şi actele doveditoare ale informaţiilor.

    6. Dacă în urma verificărilor efectuate se constată că nu există neconcordanţe, organul fiscal competent emite certificatul de înregistrare fiscală, conţinând codul de identificare fiscală atribuit anterior preschimbării şi noul domiciliu fiscal

    6.1. Dacă în urma verificărilor efectuate se constată neconcordanţe, organul fiscal competent va solicita prezenţa contribuabilului la sediul său, în vederea clarificării situaţiei fiscale, prin transmiterea notificării prevăzute în anexa nr. 6.

    6.2. Notificarea se întocmeşte în două exemplare, dintre care un exemplar se comunică contribuabilului, iar cel de-al doilea exemplar se păstrează la dosarul fiscal al acestuia. Cu ocazia transmiterii notificării, organul fiscal competent va deschide dosarul fiscal al contribuabilului.

    6.3. Dacă respectivul contribuabil nu se prezintă în termen de 15 zile de la data comunicării notificării pentru clarificarea situaţiei fiscale, solicitarea de modificare a domiciliului fiscal se respinge.

    6.4. În vederea respingerii solicitării de modificare a domiciliului fiscal al contribuabilului, se întocmeşte o notă care va cuprinde motivaţia respingerii şi la care se vor anexa atât declaraţia de modificare a domiciliului fiscal depusă de contribuabil, cât şi notificarea transmisă acestuia de către organul fiscal competent. Nota se aprobă de conducătorul organului fiscal competent.

    6.5. Motivaţia respingerii solicitării de înregistrare se comunică în scris contribuabilului.

    7. În cazul în care contribuabilul revine cu o nouă declaraţie de modificare a domiciliului fiscal, se reia procedura prevăzută în acest capitol.

    8. Termenul de eliberare a certificatului de înregistrare este de 15 zile. În cazul solicitării prezenţei contribuabilului pentru soluţionarea neconcordanţelor, termenul se prelungeşte conform prevederilor art. 68^1 alin. (2) din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

    CAP. III

    Înregistrarea fiscală în perioada 1 septembrie 2006-31 decembrie 2006

    1. Înregistrarea fiscală se realizează potrivit prevederilor legale în vigoare la data solicitării înregistrării.

    2. În cazul contribuabililor care nu au calitatea de comerciant, odată cu procedura aplicabilă potrivit prevederilor legale în vigoare se va aplica şi procedura de modificare a domiciliului fiscal, prevăzută la cap. II.

    CAP. IV

    1. În cazul în care, după data de 1 ianuarie 2007, contribuabilii solicită înregistrarea fiscală la organul fiscal în a cărui rază teritorială îşi au domiciliul persoanele care reprezintă contribuabilul, acest organ fiscal va îndruma contribuabilii să se prezinte la organul fiscal în a cărui rază teritorială îşi au sediul sau locul de desfăşurare efectivă a activităţii principale, în vederea îndeplinirii acestei obligaţii.

<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic