Inapoi la Cautare

PROCEDURĂ din /2006


de modificare a domiciliului fiscal pentru asocierile şi alte entităţi fără personalitate juridică


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 23.03.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (23.03.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    CAP. 1

    Prevederi generale

    1. Prevederile prezentei proceduri se aplică asocierilor şi altor entităţi fără personalitate juridică, denumite în continuare contribuabili

    2. Începând cu data de 1 ianuarie 2007, domiciliul fiscal al contribuabililor este sediul acestora sau locul unde se desfăşoară efectiv activitatea principală.

    3. Cu aceeaşi dată, pentru contribuabilii care se înregistrează ca persoană impozabilă în scopuri de TVA codul de identificare fiscală este alcătuit din codul de înregistrare fiscală şi din prefixul "RO" conform ISO Standard 3166 - alpha 2.

    4. Data luării în evidenţă ca persoană impozabilă în scopuri de TVA va rămâne neschimbată ori de câte ori contribuabilul îşi schimbă certificatul de înregistrare în scopuri de TVA, cu excepţia situaţiei când este scos din evidenţă ca persoană impozabilă înregistrată în scopuri de TVA.

    CAP. II

    Procedura de modificare a domiciliului fiscal pentru asocierile şi alte entităţi fără personalitate juridică înregistrate fiscal până la data de 1 septembrie 2006

    1. Contribuabilii definiţi la cap. I pct. 1 din prezenta procedură, înregistraţi în evidenţele fiscale la data de 1 septembrie 2006, au obligaţia să solicite modificarea domiciliului fiscal, în vederea eliberării certificatului de înregistrare conţinând adresa noului domiciliu fiscal.

    2. Până la data de 30 septembrie 2006, administraţiile finanţelor publice vor înştiinţa toţi contribuabilii care îşi au domiciliul fiscal în raza lor teritorială de competenţă asupra obligaţiei înscrise la pct. 1 din prezentul capitol.

    3. Înştiinţarea se întocmeşte şi se emite prin intermediul mijloacelor informatice, fără să poarte semnătura persoanelor împuternicite ale organului fiscal şi ştampila organului fiscal, în două exemplare, dintre care un exemplar se comunică contribuabilului, iar cel de-al doilea exemplar se arhivează la dosarul fiscal al acestuia.

    Modelul şi conţinutul formularului de înştiinţare sunt prevăzute în anexa nr. 5.

    4. Pentru eliberarea noului certificat de înregistrare fiscală, contribuabilii depun la organul fiscal în a cărui rază teritorială îşi au sediul sau locul unde se desfăşoară efectiv activitatea principală, denumit în continuare organ fiscal competent, "Declaraţia de modificare a domiciliului fiscal pentru asocierile şi alte entităţi fără personalitate juridică" (080), însoţită de o copie de pe certificatul de înregistrare fiscală emis anterior şi de actele doveditoare ale informaţiilor cuprinse în aceasta.

    Modelul şi conţinutul formularului sunt prevăzute în anexa nr. 4.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic