Inapoi la Cautare

PROCEDURĂ din /2006


privind mişcarea păsărilor vii, a produselor, subproduselor şi a gunoiului de la păsări


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 27.06.2006 și 20.03.2018 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 27.06.2006 și 20.03.2018 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    1. Mişcarea ouălor, a păsărilor domestice şi/sau a păsărilor ţinute în captivitate din zonele de protecţie şi de supraveghere stabilite în jurul unităţii epidemiologice infectate în cazul evoluţiei influenţei aviare se supune prevederilor art. 9 alin. (3) şi (6) şi ale art. 10 din anexa la Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 87/2006 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind diagnosticul, profilaxia, supravegherea şi combaterea influenţei aviare, cu modificările şi completările ulterioare.

    2. Conform prevederilor art. 10 alin. (2) din anexa la Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 87/2006, cu modificările şi completările ulterioare, autoritatea sanitară veterinară teritorială competentă stabileşte planurile care să îi permită să identifice circulaţia ouălor, a păsărilor domestice şi a păsărilor ţinute în captivitate.

    3. Prezenta procedură stabileşte cadrul în care autorităţile sanitare veterinare teritoriale îşi vor întocmi propriile planuri stabilite la art. 10 alin. (2).

    4. Se interzice circulaţia ouălor, a păsărilor domestice şi/sau a păsărilor ţinute în captivitate, provenite din exploataţii neautorizate sanitar-veterinar, inclusiv din gospodării ale populaţiei.

    5. Circulaţia ouălor, a păsărilor domestice şi/sau a păsărilor ţinute în captivitate din exploataţiile autorizate sanitar-veterinar din zonele de protecţie şi de supraveghere stabilite în jurul unităţii epidemiologice infectate poate avea loc pe baza unei cereri documentate a proprietarului exploataţiei, adresată direcţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene şi a municipiului Bucureşti, aprobată de acestea şi de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

    6. Cu aprobarea direcţiilor sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene şi a municipiului Bucureşti şi a Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, circulaţia ouălor, a păsărilor domestice şi/sau a păsărilor ţinute în captivitate din exploataţiile autorizate sanitar-veterinar din zonele de protecţie şi de supraveghere stabilite în jurul unităţii epidemiologice infectate se poate efectua în cadrul aceluiaşi judeţ sau în alte judeţe, în scopul:

    (i) tăierii imediate a păsărilor într-un abator desemnat de autoritatea sanitară veterinară teritorială competentă; carcasele sunt identificate printr-un marcaj de salubritate care să asigure trasabilitatea (ştampila cu o cruce);

    (îi) transferului puilor de o zi şi al puicuţelor spre o exploataţie desemnată de autoritatea sanitară veterinară teritorială competentă, cu aprobarea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor;

    (iii) dirijării ouălor de incubat către o staţie de incubaţie desemnată de autoritatea sanitară veterinară teritorială competentă, cu decontaminarea prealabilă a ouălor şi ambalajelor.

    7. Certificarea sanitar-veterinară a fiecărui transport este obligatorie şi este făcută de medicul veterinar împuternicit, pe baza rezultatelor examenelor de laborator efectuate anterior livrărilor pe loturile ce urmează a fi transportate şi a buletinelor de analiză ce atestă aceste examene.

    8. Exploataţiile avicole de tip comercial care solicită transportul ouălor, al păsărilor domestice şi/sau al păsărilor ţinute în captivitate trebuie să îndeplinească strict măsurile de biosecuritate stabilite de normativele sanitar-veterinare în vigoare şi să poată face dovada existenţei acestor măsuri.

    9. Transportul ouălor, al păsărilor domestice şi/sau al păsărilor ţinute în captivitate, pentru care a fost obţinută aprobarea, trebuie să se facă în condiţiile stabilirii de către direcţiile sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene şi a municipiului Bucureşti a planurilor de rută, cu dovada efectuării dezinfecţiei mijlocului de transport autorizat sanitar-veterinar şi cu respectarea normelor privind protecţia şi bunăstarea păsărilor pe timpul transportului şi în toate etapele de manipulare.

    10. În cazul în care păsările sunt transportate, în scopul repopulării altor exploataţii comerciale, la destinaţie, acestea vor fi în mod obligatoriu monitorizate zilnic în privinţa evoluţiei stării lor de sănătate pe o perioadă de 21 de zile de la data achiziţiei şi cu respectarea procedurilor legale prevăzute în programul strategic.

    11. Proprietarul exploataţiei în care au fost introduse astfel de păsări este obligat să anunţe medicul veterinar împuternicit asupra oricăror modificări intervenite în starea de sănătate a păsărilor şi să nu introducă în aceeaşi fermă păsări provenite din alte achiziţii.

    12. În aceeaşi perioadă de 21 de zile de la data achiziţiei, medicul veterinar împuternicit va controla personal evoluţia stării de sănătate a loturilor nou-introduse.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic