Inapoi la Cautare

PROCEDURĂ din /2006


de modificare sau de retragere a avizelor şi autorizaţiilor de gospodărire a apelor


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 25.07.2019 și 06.08.2019 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 25.07.2019 și 06.08.2019 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

──────────

    *) Aprobată prin ORDINUL nr. 15 din 11 ianuarie 2006
, publicat în Monitorul Oficial nr. 108 din 3 februarie 2006.

──────────

    I. Dispoziţii generale
    ART. 1

    În conformitate cu prevederile art. 48, 50, 53 şi 56 din Legea apelor nr. 107/1996
, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cu prevederile art. 6 alin. (9) şi ale art. 9 alin. (2) din Hotărârea Guvernului nr. 351/2005
 privind aprobarea Programului de eliminare treptată a evacuărilor, emisiilor şi pierderilor de substanţe prioritar periculoase, execuţia lucrărilor pe ape sau în legătură cu apele se face numai în baza avizului de gospodărire a apelor sau a notificărilor de începere a execuţiei, iar punerea în funcţiune a acestor lucrări se face în baza autorizaţiei de gospodărire a apelor sau a notificărilor de punere în funcţiune a investiţiei. În perioada premergătoare începerii investiţiei, în perioada de realizare a investiţiei şi după punerea în funcţiune a construcţiilor şi instalaţiilor care au făcut obiectul investiţiei pot apărea situaţii în care sunt necesare modificarea sau retragerea avizului de gospodărire a apelor şi, respectiv, modificarea sau retragerea autorizaţiei de gospodărire a apelor.

    II.1. Procedura de modificare a avizelor de gospodărire a apelor
    ART. 2

    (1) La solicitarea titularului de investiţie avizul de gospodărire a apelor se modifică dacă:

    a) până la finalizarea proiectării - proiect tehnic, caiet de sarcini sau detalii de execuţie - s-au modificat soluţiile tehnologice ori parametrii de funcţionare ai lucrărilor care fac obiectul avizului;

    b) există necesitatea corelării cu noi tehnologii depoluante, cu cerinţe de apă mai reduse faţă de datele iniţiale luate în considerare la emiterea avizului;

    c) se impune schimbarea parametrilor hidrologici în vederea înlăturării efectelor negative asupra apelor.

    (2) Solicitarea de modificare a avizului de gospodărire a apelor se realizează de către titularul de investiţie cu cel puţin două luni înainte de data începerii execuţiei lucrărilor sau pe parcursul execuţiei acestora, în condiţiile stabilite la alin. (1), pe baza unui formular transmis emitentului, conform modelului prezentat în anexa nr. 2a), a unui exemplar din avizul de gospodărire a apelor emis anterior şi a documentaţiei tehnice de fundamentare.

    ART. 3

    Modificarea avizului de gospodărire a apelor se realizează de către emitentul acestuia, în termen de 15 zile lucrătoare de la primirea solicitării, prin emiterea unui aviz de gospodărire a apelor modificator în baza unei documentaţii tehnice întocmite conform legislaţiei în vigoare de către instituţii publice sau private abilitate de autoritatea publică centrală din domeniul apelor sau de o autoritate competentă din statele Uniunii Europene.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic