Inapoi la Cautare

PROCEDURĂ din /2004


de alocare a unei sume reprezentând până la 1% din impozitul pe venitul anual datorat potrivit art. 90 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 23.09.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (23.09.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    1. În sensul prevederilor art. 90 alin. (2) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, prin sponsorizarea entităţilor nonprofit se înţelege opţiunea contribuabilului de a dispune asupra destinaţiei unei sume reprezentând până la 1% din impozitul pe venitul anual datorat.

    2. Pot dispune asupra destinaţiei unei sume reprezentând până la 1% din impozitul pe venitul anual datorat pentru sponsorizarea entităţilor nonprofit care funcţionează în baza Ordonanţei Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii, cu modificările şi completările ulterioare, contribuabilii pentru care angajatorul are obligaţia efectuării regularizării anuale a impozitului pe veniturile din salarii, respectiv contribuabilii care au obligaţia depunerii declaraţiei anuale de venit global, potrivit titlului III "Impozit pe venit" din Legea nr. 571/2003.

    3. Contribuabilii care doresc să dispună asupra destinaţiei unei sume de până la 1% din impozitul pe venitul anual datorat pentru sponsorizare, potrivit pct. 2, vor depune la organul fiscal competent declaraţia de venit global, completând în acest sens poziţiile corespunzătoare din această declaraţie.

    4. Dacă suma înscrisă în declaraţia de venit global ce urmează a se vira către entitatea nonprofit potrivit art. 90 alin. (2) din Legea nr. 571/2003, cumulată, după caz, cu suma admisă drept cheltuială pentru bursa privată, potrivit Legii nr. 376/2004, depăşeşte plafonul de 1% din impozitul pe venitul anual datorat, atunci suma totală luată în calcul este limitată la nivelul acestui plafon diminuat cu cheltuiala efectuată cu bursa privată.

    5. Organul fiscal competent va verifica datele înscrise de contribuabil în declaraţia de venit global şi apoi, după procesarea acestora, va transmite unităţilor de trezorerie situaţia privind sumele ce urmează a fi virate către entităţile nonprofit potrivit opţiunilor contribuabililor.

    Virarea acestor sume către entităţile nonprofit se face până la data de 31 decembrie a anului în care se face definitivarea impozitului pe venitul anual datorat sau a venitului anual realizat din salarii, după caz.

    6. Cheltuielile cu comisioanele datorate pentru viramentele efectuate prin conturi deschise la Trezoreria Statului vor fi suportate de entităţile nonprofit beneficiare din sumele ce urmează a fi virate în contul acestora.

    7. Contribuabilii care îşi exprimă această opţiune privind dispunerea asupra unei sume de până la 1% din impozitul pe venitul anual datorat pentru sponsorizare pot solicita direcţionarea virării acestei sume numai către o singură entitate nonprofit.

    8. Neprezentarea opţiunii de direcţionare a sumei reprezentând până la 1% din impozitul pe venit anual, prevăzută la art. 90 din Legea nr. 571/2003, până la termenul prevăzut pentru depunerea declaraţiei de venit global atrage pierderea dreptului de a opta ulterior asupra destinaţiei acesteia.

                                        ------------
1  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic