Inapoi la Cautare

PROCEDURĂ din /2007


de administrare a misiunilor diplomatice, oficiilor consulare, reprezentanţelor organizaţiilor internaţionale şi interguvernamentale acreditate în România, precum şi a reprezentanţelor persoanelor juridice străine, care îşi au sediul sau îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul municipiului Bucureşti, în vederea aplicării Ordinului preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 1.429/2007 pentru aprobarea competenţei de administrare a unor categorii de contribuabili de către Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 15.04.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (15.04.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    D. Restituirea taxei pe valoarea adăugată şi a accizelor

    Cererile de restituire a taxei pe valoarea adăugată şi a accizelor se soluţionează, potrivit procedurilor de soluţionare aprobate prin ordin al ministrului economiei şi finanţelor sau al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, după caz, în vigoare, de Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti.

    E. Măsuri tranzitorii

    Soluţionarea cererilor de restituire a accizelor

    Cererile de restituire a accizelor în situaţiile pentru care se acordă scutire indirectă, depuse la administraţiile finanţelor publice ale sectoarelor municipiului Bucureşti şi nesoluţionate la data efectuării predării-primirii activităţii de administrare, vor fi predate spre soluţionare, însoţite de documentaţia depusă de solicitant, ca parte a dosarului fiscal, Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti.

    F. Procedura de plată a obligaţiilor fiscale

    1. Până la data intrării în vigoare a Ordinului preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 1.429/2007, contribuabilii efectuează plata obligaţiilor fiscale reprezentând impozite, taxe, contribuţii şi alte venituri fiscale la unitatea teritorială a Trezoreriei Statului la care au fost arondaţi anterior acestei date.

    2. Începând cu data intrării în vigoare a Ordinului preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 1.429/2007, contribuabilii efectuează plata obligaţiilor fiscale reprezentând impozite, taxe, contribuţii şi alte venituri fiscale la Activitatea de Trezorerie şi Contabilitate Publică a Municipiului Bucureşti.

    3. Eventualele plăţi făcute de către contribuabili, între data intrării în vigoare a Ordinului preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 1.429/2007, la unităţile teritoriale ale Trezoreriei Statului la care au fost arondaţi, şi data finalizării transferului dosarelor fiscale în termenul prevăzut la art. 2 din acelaşi ordin, se transferă de către unităţile Trezoreriei Statului la care a fost efectuată plata la Activitatea de Trezorerie şi Contabilitate Publică a Municipiului Bucureşti. Prin derogare de la prevederile art. 5 lit. s) din Normele metodologice privind utilizarea şi completarea ordinului de plată pentru Trezoreria Statului (OPT), aprobate prin Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 246/2005, cu modificările şi completările ulterioare, în ordinele de plată pentru Trezoreria Statului prin care se efectuează transferul sumelor, la rubrica "data debitării" se va înscrie data debitării contului din ordinul de plată iniţial întocmit de contribuabil.

    4. Ordinele de plată pentru Trezoreria Statului prin care contribuabilii efectuează plăţi la unităţile teritoriale ale Trezoreriei Statului la care au fost arondaţi, după data finalizării transferului dosarelor fiscale prevăzută la art. 2 din Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 1.429/2007, se returnează acestora în scopul efectuării plăţilor corecte la Activitatea de Trezorerie şi Contabilitate Publică a Municipiului Bucureşti.

    G. Procedura de inspecţie fiscală

    1. Activitatea de inspecţie fiscală la contribuabilii prevăzuţi în Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 1.429/2007 se desfăşoară în baza titlului VII din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi a actelor normative emise pentru aplicarea acesteia.

    2. Activitatea de inspecţie fiscală la contribuabilii prevăzuţi în Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 1.429/2007, care îşi au sediul sau îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul municipiului Bucureşti, se efectuează de personalul cu atribuţii de inspecţie fiscală din cadrul Serviciului reprezentanţe străine şi ambasade, organizat în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti.

    H. Activitatea de soluţionare a contestaţiilor

    1. Contestaţiile la actele administrative fiscale, formulate de contribuabili, se soluţionează potrivit prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 92/2003, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.