Inapoi la Cautare

PROCEDURĂ din /2007


de administrare a misiunilor diplomatice, oficiilor consulare, reprezentanţelor organizaţiilor internaţionale şi interguvernamentale acreditate în România, precum şi a reprezentanţelor persoanelor juridice străine, care îşi au sediul sau îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul municipiului Bucureşti, în vederea aplicării Ordinului preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 1.429/2007 pentru aprobarea competenţei de administrare a unor categorii de contribuabili de către Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 06.03.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (06.03.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    Începând cu data intrării în vigoare a Ordinului preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 1.429/2007 pentru aprobarea competenţei de administrare a unor categorii de contribuabili de către Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti, organul fiscal competent pentru administrarea misiunilor diplomatice, oficiilor consulare, reprezentanţelor organizaţiilor internaţionale şi interguvernamentale acreditate în România, precum şi a reprezentanţelor persoanelor juridice străine, care îşi au sediul sau îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul municipiului Bucureşti, este Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti.

    A. Procedura de înregistrare fiscală

    1. Înregistrarea fiscală a misiunilor diplomatice, oficiilor consulare, reprezentanţelor organizaţiilor internaţionale şi interguvernamentale acreditate în România, precum şi a reprezentanţelor persoanelor juridice străine, care îşi au sediul sau îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul municipiului Bucureşti, denumite în continuare contribuabili, se face prin completarea şi depunerea declaraţiei de înregistrare fiscală la organul fiscal competent, respectiv Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti.

    2. Modificările intervenite în datele declarate iniţial de contribuabili se fac prin depunerea declaraţiei de menţiuni la organul fiscal competent.

    3. Evidenţa contribuabililor se organizează electronic, ca secţiune distinctă în cadrul Registrului contribuabililor, de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.

    B. Obligaţii declarative

    1. Contribuabilii prevăzuţi la art. 1 din Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 1.429/2007 depun declaraţiile fiscale şi alte documente prevăzute de lege la Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti.

    2. (1) Declararea impozitelor, taxelor şi contribuţiilor sociale datorate de contribuabilii prevăzuţi la pct. 1 se face prin modalităţile de declarare prevăzute de lege.

    (2) Formatul hârtie al declaraţiei fiscale se arhivează la organul fiscal care a primit declaraţia.

    3. Data depunerii declaraţiei fiscale este data înregistrării acesteia la organul fiscal sau data depunerii la poştă, după caz. În situaţia în care declaraţia fiscală se depune prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, data depunerii declaraţiei este data înregistrării acesteia pe pagina de internet a organului fiscal, astfel cum rezultă din mesajul electronic de confirmare transmis ca urmare a primirii declaraţiei.

    4. (1) În situaţia în care contribuabilul a utilizat mai multe căi de transmitere a declaraţiei fiscale, va fi înregistrată prima declaraţie depusă, conform legii.

    (2) Orice corecţie ulterioară a unei declaraţii fiscale se face prin depunerea unei declaraţii fiscale rectificative, în condiţiile legii.

    C. Rambursarea TVA

    Soluţionarea deconturilor cu sume negative de taxă pe valoarea adăugată cu opţiune de rambursare se face de Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti, potrivit prevederilor Ordinului ministrului finanţelor publice nr. 967/2005 privind aprobarea Metodologiei de soluţionare a deconturilor cu sume negative de taxă pe valoarea adăugată cu opţiune de rambursare, cu modificările şi completările ulterioare.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.