Inapoi la Cautare

PRESCRIPŢII din /1999


privind stabilirea tarifelor pentru operaţiunile de avizare, autorizare şi control tehnic la instalaţiile mecanice sub presiune, instalaţiile de ridicat şi aparatele consumatoare de combustibil, efectuate de organele tehnice ale Inspecţiei pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat (ISCIR) - CR 12-99


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 04.12.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (04.12.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC
    ART. 1

    Instalatiile mecanice sub presiune, cazanele de abur, cazanele de apa fierbinte, apa calda, recipientele şi conductele sub presiune, instalatiile de ridicat, mecanismele, macaralele, ascensoarele, funicularele, masinile de extractie, instalatiile de ridicat pe plan inclinat, aparatele consumatoare de combustibil, denumite în continuare instalaţii, componente, dispozitive de siguranţă, aparate şi arzatoare independente, sunt supuse unui regim special de autorizare şi control tehnic, stabilit prin Decretul nr. 587/1973, modificat şi completat prin Decretul nr. 417/1985 şi prin prezentele Prescriptii tehnice - Colectia ISCIR.

    ART. 2

    În exercitarea atribuţiilor, Inspecţia pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat (ISCIR) elaboreaza, în colaborare cu factorii interesati, prescriptii tehnice cu caracter obligatoriu pentru toţi cei care proiecteaza, construiesc, monteaza, repara, poseda sau exploateaza instalatiile revazute la art. 1.

    ART. 3

    Pentru operaţiunile de autorizare, avizare şi control tehnic, efectuate de ISCIR la instalatiile mecanice sub presiune, instalatiile de ridicat şi aparatele consumatoare de combustibil în uz neindustrial, se stabilesc tarifele prezentate în anexele nr. 1-17 care fac parte integrantă din prezentele Prescriptii tehnice - Colectia ISCIR.

    ART. 4

    Sumele taxate conform tarifelor cuprinse în anexe pentru efectuarea operaţiunilor prevăzute la art. 3 la instalatiile menţionate mai sus se achită de către agentii economici, persoane juridice sau fizice (beneficiar al verificărilor), prin virarea sumei respective cu ordin de plată sau fila cec (dacă nu se achită în numerar la casieria ISCIR), în contul ISCIR trecut în factura sau în procesul-verbal emis de ISCIR, în termen de maximum 3 zile de la data primirii documentului respectiv (factura sau procesul-verbal).

    ART. 5

    Prezentele Prescriptii tehnice - Colectia ISCIR stabilesc tarifele pentru prestarile de servicii efectuate de ISCIR ca urmare a atribuţiilor ce decurg din lege privind functionarea în condiţii de siguranţă a instalaţiilor mecanice sub presiune, instalaţiilor de ridicat şi a aparatelor consumatoare de combustibil în uz neindustrial.

    ART. 6

    Tarifele stabilite în prezentele Prescriptii tehnice - Colectia ISCIR se aplică la instalatiile sub presiune şi de ridicat clasice, la instalatiile şi componentele din instalatiile şi obiectivele nucleare, precum şi la aparatele consumatoare de combustibil în uz neindustrial şi se referă la urmatoarele prestări de servicii:

    a) verificarea şi/sau avizarea conforma a proiectelor de instalaţii, componente, dispozitive de siguranţă şi aparate;

    b) omologarea instalaţiilor, componentelor, dispozitivelor de siguranţă, aparatelor, procedurilor de sudare, produselor din metale, materialelor de sudare, radiofilmelor, aparatelor, accesoriilor şi materialelor pentru examinari nedistructive şi materialelor pentru tratarea agentilor termici;
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic