Inapoi la Cautare

PRECIZĂRI din /2006


privind soluţionarea unor situaţii specifice la încadrarea şi mişcarea personalului didactic din învăţământul preuniversitar în anul şcolar 2006-2007


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 02.07.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (02.07.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    1. a) Norma didactică de predare a personalului didactic din unităţile de învăţământ cuprinde ore prevăzute în planul de învăţământ la disciplinele corespunzătoare specializării sau specializărilor înscrise pe diploma/diplomele de licenţă, de absolvire sau pe diploma/diplomele/certificatul/certificatele de absolvire a unor cursuri postuniversitare cu durata de cel puţin un an şi jumătate, aprobate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, în conformitate cu prevederile art. 1 lit. a) din Ordonanţa Guvernului nr. 103/1998 privind structura normei didactice în învăţământul preuniversitar, aprobată cu modificări prin Legea nr. 109/1999, ale art. 7 şi 44 din Legea nr. 128/1997 privind Statutul personalului didactic, cu modificările şi completările ulterioare, în concordanţă cu Centralizatorul privind disciplinele de învăţământ, domeniile şi specializările, precum şi probele de concurs, valabil pentru încadrarea personalului didactic din învăţământul preuniversitar 2006, aprobat prin Ordinul ministrului educaţiei şi cercetării nr. 5.707/2005, denumit în continuare Centralizator.

    b) Pentru cadrele didactice titulare a căror specializare nu este în concordanţă cu Centralizatorul sau nu se regăseşte în Centralizator, norma didactică de predare va cuprinde ore prevăzute în planul de învăţământ la disciplinele corespunzătoare specializării sau specializărilor înscrise pe diploma/diplomele de licenţă, de absolvire sau pe diploma/diplomele/certificatul/certificatele de absolvire a unor cursuri postuniversitare cu durata de cel puţin un an şi jumătate, aprobate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, în conformitate cu prevederile art. 1 lit. a) din Ordonanţa Guvernului nr. 103/1998, aprobată cu modificări prin Legea nr. 109/1999, ale art. 7 şi 44 din Legea nr. 128/1997, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi ore la disciplinele în concordanţă cu actul de numire/transfer pe post/catedră.

    2. a) Pentru anul şcolar 2006-2007, cadrele didactice titulare care au înscrisă pe diploma de licenţă specializarea Filosofie, aflate în imposibilitatea constituirii catedrelor cu ore în specialitate, pot avea în catedră şi ore de Sociologie, Psihologie, Economie, cu condiţia să fi avut în încadrare, în anii ulteriori titularizării, ore la aceste discipline.

    b) Disciplina Educaţie antreprenorială poate fi predată de absolvenţii având una dintre specializările prevăzute în Centralizator la aria curriculară "Om şi societate", disciplinele Economie şi Educaţie antreprenorială. În anul şcolar 2006-2007 orele de la disciplina Educaţie antreprenorială pot face parte şi din norma cadrelor didactice care au înscrisă pe diploma de licenţă specializarea Filosofie, în concordanţă cu Centralizatorul. De aceste situaţii se va ţine seama cu precădere la încadrarea cadrelor didactice titulare care au înscrisă pe diploma de licenţă specializarea Filosofie.

    3. Disciplina Ştiinţe în învăţământul liceal poate fi predată de absolvenţi ai învăţământului superior de lungă durată care au înscrisă pe diploma de absolvire/licenţă una dintre specializările: Fizică, Chimie sau Biologie, în concordanţă cu Centralizatorul. În anul şcolar 2006-2007 orele de la disciplina Ştiinţe vor fi incluse cu precădere în norma didactică a cadrelor didactice titulare cu aceste specializări.

    4. a) În anul şcolar 2006-2007 personalul didactic titular pe un post/catedră de corepetitor/acompaniament din liceele vocaţionale şi din unităţile cu învăţământ integrat şi suplimentar de artă poate rămâne încadrat ca personal didactic titular, în conformitate cu actul de numire/transfer pe post/catedră, în aceeaşi unitate de învăţământ, având un drept câştigat, sau poate rămâne încadrat ca personal didactic titular, în aceeaşi unitate, pe un post/catedră de profesor de muzică instrumentală.

    b) Personalul menţionat la lit. a) beneficiază de toate drepturile personalului didactic prevăzute în Legea nr. 128/1997, cu modificările şi completările ulterioare.

    5. Şedinţa publică pentru efectuarea pretransferărilor şi transferărilor prin restrângere de activitate, sesiunea 2006, se desfăşoară în perioada 25-27 aprilie 2006, iar înregistrarea contestaţiilor şi rezolvarea acestora de către consiliul de administraţie al inspectoratului şcolar, în perioada 27-29 aprilie 2006.

    6. Concursul naţional pentru ocuparea posturilor de educatoare/învăţători/institutori din unităţile de învăţământ, precum şi pentru clase sau grupe cu predare în limbile minorităţilor naţionale se desfăşoară în zilele de 17 şi 18 iulie 2006, astfel: limba şi literatura română, în ziua de 17 iulie 2006, începând cu ora 10,00, şi limba şi literatura maternă, în ziua de 18 iulie 2006, începând cu ora 10,00.

                            ------------
1  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic