Inapoi la Cautare

PRECIZĂRI 10474 /1995


privind completarea Normelor comune nr. 16.805/2.812/1994*) emise de Ministerul Finanţelor şi Comisia Naţională pentru Statistica


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 20.03.1995 și 15.02.1996 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 20.03.1995 și 15.02.1996 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    II. La locator

    1. În cazul în care locatorul a dat în locaţie de gestiune sau a închiriat o parte din mijloacele fixe de bază, iar celelalte au rămas în folosinţa proprie, pentru determinarea gradului de utilizare a mijloacelor fixe de bază aflate în patrimoniu va efectua următoarele operaţiuni:

    a) va determina împreună cu locatarul veniturile din exploatare realizate de acesta în anul 1994 cu mijloacele fixe de bază date în locaţie de gestiune sau închiriate;

    b) va însuma veniturile din exploatare realizate de locatar în anul 1994 cu mijloacele fixe de baza primite în locaţie de gestiune sau închiriate, cu veniturile din exploatare realizate cu mijloacele fixe de baza rămase în folosinţa proprie, mai puţin veniturile din exploatare realizate din locaţii sau închirieri;

    c) va determina indicatorul de eficienta pentru anul 1994 în funcţie de veniturile din exploatare realizate de locatar şi veniturile din exploatare proprii prin raportarea acestora la valoarea totală a mijloacelor fixe de baza aflate în patrimoniul locatorului;

    d) va determina gradul de utilizare a mijloacelor fixe de baza aflate în patrimoniu, care va sta la baza determinării amortizării ce urmează a fi introdusă în cheltuielile de exploatare ale anilor 1994 şi 1995, pe baza indicatorului de eficienta aferent anului 1994 şi a indicatorului de eficienţă aferent anului 1990 sau anului de înfiinţare.

    2. În cazul în care locatorul realizează venituri din exploatare numai ca urmare a locaţiei de gestiune sau închirierii:

    a) când are mijloace fixe de bază nedate în locaţie de gestiune sau neînchiriate (grupa 1 de mijloace fixe aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 266/1994), gradul de utilizare a mijloacelor fixe de bază se va determina în funcţie de:

    - indicatorul de eficienţă aferent anului 1990 sau anului de înfiinţare a agentului economic;

    - indicatorul de eficienţă aferent anului 1994, calculat pe baza veniturilor din exploatare realizate de locatar şi a veniturilor din exploatare ca urmare a locaţiei de gestiune sau închirierii, raportate la mijloacele fixe de bază aflate în patrimoniul locatorului;

    b) când nu are mijloace fixe de bază rămase în exploatare proprie (grupa 1 de mijloace fixe aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 266/1994, sunt preluate în locaţie de gestiune sau închiriere), gradul de utilizare a mijloacelor fixe de bază se va determina în funcţie de:

    - indicatorul de eficienţă aferent anului 1990 sau anului de înfiinţare a agentului economic;

    - indicatorul de eficienţă aferent anului 1994, calculat pe baza veniturilor din exploatare realizate de locatar, fără însumarea veniturilor din exploatare ca urmare a locaţiei de gestiune sau închirierii, raportate la mijloacele fixe de bază aflate în patrimoniul locatorului.

    10. În situaţia în care un agent economic desfăşoară mai multe activităţi, gradul mediu de utilizare a mijloacelor fixe de bază se determină utilizând un coeficient mediu anual de corecţie (K), calculat pe total agent economic, astfel:

	

    _ Σ Ki x Vi
    K 94/90 = -------------
                  100


<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic