Inapoi la Cautare

PLAN din /2011


pentru Programul "A doua şansă" pentru învăţământul primar


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 16.10.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (16.10.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC──────────

    Aprobat de Ordinul nr. 5.248 din 31 august 2011, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 721 din 13 octombrie 2011

──────────    Planul-cadru cuprinde o zonă comună pentru toţi elevii - trunchiul comun, reprezentată de numărul minim de ore prevăzut pentru fiecare disciplină. În orele de trunchi comun se parcurge programa şcolară, cu excepţia elementelor notate cu asterisc, care reprezintă extinderi.

    Note specifice Programului "A doua şansă" pentru învăţământul primar - trunchiul comun

    a) Orele de consultaţii pentru disciplinele Limba şi literatura română şi Matematică sunt alocate pentru activităţi diferenţiate obligatorii pentru toţi elevii (extindere, aprofundare, remediere). Extinderile reprezintă conţinuturile cu asterisc din programe, care pot fi selectate şi nu sunt obligatorii pentru toţi elevii aceleiaşi clase.

    b) Pentru nivelurile I şi II, la disciplina Limba şi literatura română, precum şi la disciplina Matematică, una dintre orele din trunchiului comun este alocată alfabetizării prin intermediul noilor tehnologii. Aceasta presupune abordarea integrată a conţinuturilor de Limba şi literatură română, respectiv Matematică şi a unor elemente de conţinut privind Tehnologia informaţiei şi comunicării.

    c) În cadrul Programului "A doua şansă" pentru învăţământul primar se poate opta la studierea limbii moderne 1 pentru limba engleză (pentru care au fost elaborate programă, ghidul cadrului didactic şi ghidul elevului). Modulul de Limba modernă 1 se introduce din primul nivel, cu focalizare exclusivă pe nivelul comunicaţional.

    d) Modulul de Educaţie civică are loc la nivelul în care se înscrie elevul, este urmat de acesta în mod individualizat, la intrarea sa în program, şi se constituie în modul iniţial cu funcţie de alfabetizare civică şi motivare pentru învăţare. Acest modul poate fi urmat de elev la nivelul I, II, III sau IV. Modulul este urmat o singură dată de către cursant, iar în planul-cadru este marcat (1*).

    e) La nivelurile III şi IV se introduce în trunchiul comun disciplina Tehnologia informaţiei şi comunicării, câte o oră pe săptămână. La finalul parcurgerii nivelului IV, elevii vor fi evaluaţi pe baza standardelor de evaluare din programa şcolară corespunzătoare.

    f) Disciplina Consiliere şi orientare se introduce în trunchiul comun câte o oră pe săptămână pentru fiecare nivel de studiu. La această disciplină nu se acordă calificative.

    Note specifice Programului "A doua şansă" pentru învăţământul primar - curriculumul la decizia şcolii.

    a) Curriculumul la decizia şcolii se va derula prin activităţi de tip "Şcoală după Şcoală," înainte sau după orele de curs.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic