Inapoi la Cautare

PLAN din /2006


pentru aplicarea Strategiei naţionale privind politica de cooperare internaţională pentru dezvoltare


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 02.07.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (02.07.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE

    Prezentul plan de acţiune a fost elaborat pentru facilitarea punerii în aplicare a Strategiei naţionale privind politica de cooperare internaţională pentru dezvoltare şi reprezintă documentul de lucru al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), în calitate de instituţie coordonatoare a acestei politici.

    Prezentul plan de acţiune prezintă concis contextul care a determinat întocmirea acestuia, identifică obiectivele care trebuie urmărite în aplicarea Strategiei naţionale privind politica de cooperare internaţională pentru dezvoltare şi propune liniile de acţiune necesar a fi întreprinse pentru concretizarea politicii naţionale de cooperare internaţională pentru dezvoltare.

    Responsabilitatea aplicării planului de acţiune revine MAE, care va duce la îndeplinire activităţile prevăzute în prezentul document, în consultare şi cu sprijinul instituţiilor de linie competente. Merită precizat faptul că măsurile propuse spre a fi întreprinse în acest sens au fost agreate în prealabil cu Comisia Europeană, aşteptându-se din partea României confirmarea angajamentelor.

    I. Context

    Politica de cooperare pentru dezvoltare este politica specială a UE privind asistenţa pentru dezvoltare acordată ţărilor terţe şi are ca obiectiv principal reducerea şi, în viitor, eradicarea sărăciei, susţinerea unei dezvoltări economice şi sociale durabile în statele în curs de dezvoltare, cu venit mic şi mediu, integrarea graduală a acestora în circuitul economic mondial, dezvoltarea şi consolidarea democraţiei şi statului de drept.

    La încheierea negocierilor asupra capitolului 26 - Relaţii externe, România şi-a asumat angajamentul ca până la data aderării, 1 ianuarie 2007, să elaboreze politica de cooperare pentru dezvoltare. De altfel, necesitatea trasării şi implementării acestei politici este precizată în rapoartele de ţară ale Comisiei Europene pe anii 2003, 2004 şi 2005.

    NOTĂ:

    Menţionarea acestui angajament la categoria "green flags" în ultimul raport al Comisiei Europene se datorează paşilor susţinuţi întreprinşi de MAE şi urmarea întocmai, în cadrul procesului de definire a respectivei politici, a liniilor de acţiune stabilite în strânsă consultare cu Comisia Europeană, DG DEV.

    Pentru România, în materie de asistenţă pentru dezvoltare, aderarea la UE va însemna trecerea de la statutul de beneficiar internaţional la cel de donator internaţional.

    Prin urmare, România va trebui să definească, conform practicii europene, cadrul instituţional şi legislativ care să îi asigure respectarea angajamentelor asumate, astfel încât la data aderării România să dispună de un sistem funcţional, competitiv la nivel european.

    II. Obiective

    Conform sugestiilor Comisiei Europene, paşii care ar trebui urmaţi de noile şi viitoarele state membre ale UE pentru definirea unui cadru funcţional pentru politica de dezvoltare sunt:

    - crearea structurilor instituţionale;

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic