Inapoi la Cautare

ORDONANŢĂ 49 /2006


pentru modificarea şi completarea Legii nr. 203/1999 privind permisele de muncă


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 03.09.2006 și 25.06.2007 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 03.09.2006 și 25.06.2007 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 1 pct. VI.13 din Legea nr. 288/2006 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe,

    Guvernul României adoptă prezenta ordonanţă.

    ART. I

    Legea nr. 203/1999 privind permisele de muncă, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 544 din 17 iunie 2004, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:

    1. După articolul 3 se introduce un nou articol, articolul 3^1, cu următorul cuprins:

    "Art. 3^1 - (1) În situaţia în care un angajator persoană juridică cu sediul în România ori o reprezentanţă, sucursală sau filială din România a unei persoane juridice cu sediul în străinătate face dovada realizării unor investiţii directe cu impact semnificativ în economie, în sensul prevederilor Legii nr. 332/2001 privind promovarea investiţiilor directe cu impact semnificativ în economie, cu modificările ulterioare, în care lucrătorul detaşat are o implicare directă şi necesară, perioada pentru care acesta desfăşoară activitatea pe teritoriul României poate fi prelungită până la 3 ani.

    (2) În temeiul prevederilor acordurilor, convenţiilor sau înţelegerilor internaţionale la care România este parte, perioada pentru care lucrătorul detaşat desfăşoară activitatea pe teritoriul României poate fi prelungită în condiţiile şi situaţiile prevăzute în mod expres de acestea.

    (3) Prevederile art. 2 lit. f) referitoare la perioada pentru care lucrătorul detaşat poate să desfăşoare activitate pe teritoriul României nu se aplică în cazul cetăţenilor străini angajaţi ai persoanelor juridice stabilite în unul dintre statele membre ale Uniunii Europene sau în unul dintre statele semnatare ale Acordului privind Spaţiul Economic European."

    2. La articolul 4 alineatul (2), litera b) va avea următorul cuprins:

    "b) Permis de muncă de tip B (lucrători detaşaţi) - dă dreptul titularului să presteze muncă, în condiţiile legii, în baza deciziei de detaşare de la un angajator persoană juridică străină la un angajator persoană juridică din România ori la o reprezentanţă, sucursală sau filială din România a unei persoane juridice cu sediul în străinătate;".

    3. La articolul 6, după litera i) se introduce o nouă literă, litera j), cu următorul cuprins:

    "j) străinii membri de familie ai cetăţenilor români."

    4. La articolul 8 alineatul (1), litera c) va avea următorul cuprins:

    "c) fac dovada faptului că sunt apţi din punct de vedere medical să desfăşoare activitatea respectivă şi nu au antecedente penale, în cazul funcţiilor pentru a căror ocupare legislaţia din România prevede această condiţie;".

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic