Inapoi la Cautare

ORDONANŢĂ 45 /2006


privind acordarea unor facilităţi financiare producătorilor agricoli care deţin suprafeţe de pajişti în zona montană


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 01.07.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (01.07.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC



    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 1 pct. III.2 din Legea nr. 288/2006 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe,

    Guvernul României adoptă prezenta ordonanţă.

    ART. 1

    (1) Producătorii agricoli din zona montană care deţin suprafeţe de pajişti beneficiază, în anul 2006, de sprijin direct al statului, denumit în continuare sprijin direct, de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, în limita sumei de 50.000 mii lei, în cadrul programului "Dezvoltarea durabilă a sectorului vegetal, a sectorului zootehnic şi piscicol, precum şi alte programe pe care Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale trebuie să le pună în aplicare".

    (2) Beneficiarii sprijinului direct sunt persoane fizice, persoane juridice, asociaţii ale crescătorilor de bovine, ovine şi caprine sau asociaţii composesorale, constituite conform legislaţiei în vigoare, care deţin în proprietate/ arendă/concesiune suprafeţe de pajişti în zona montană, în vederea asigurării bazei furajere pentru animalele din speciile bovine, ovine şi caprine.

    (3) Sprijinul direct se acordă producătorilor agricoli prevăzuţi la alin. (2) sub formă de bonuri valorice, al căror model este prevăzut în anexa nr. 1, care se utilizează pentru achiziţionarea de seminţe certificate de leguminoase şi graminee perene în amestec, cu excepţia seminţelor de lucernă şi trifoi, pentru achiziţionarea de îngrăşăminte chimice (azot, fosfor şi potasiu), în scopul sporirii fertilităţii solului şi producţiei vegetale, precum şi pentru efectuarea lucrărilor de amendare a solului.

    (4) Sprijinul direct este în valoare de 100 lei/ha pajişte şi se acordă în limita suprafeţei de pajişti de până la 100 ha inclusiv.

    (5) Beneficiarii sprijinului direct sunt producătorii agricoli care deţin suprafeţe de pajişti în zona montană delimitată conform Ordinului ministrului agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale şi al ministrului administraţiei şi internelor nr. 328/321/2004 pentru aprobarea delimitării municipiilor, oraşelor şi comunelor din zona montană, cu modificările ulterioare.

    ART. 2

    Bonurile valorice se vor completa de către persoanele desemnate din cadrul sucursalelor judeţene şi a municipiului Bucureşti ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, după caz, denumită în continuare Agenţie, în prezenţa beneficiarului.

    ART. 3

    În sensul prezentei ordonanţe, pajiştea reprezintă suprafaţa de teren acoperită cu vegetaţie ierboasă, alcătuită în cea mai mare parte din plante perene ce aparţin diferitelor familii botanice, a căror producţie este utilizată în alimentaţia animalelor, prin păşunat şi/sau cosit.

    ART. 4

    Producătorii agricoli pot beneficia o singură dată de acordarea sprijinului direct şi trebuie să îndeplinească următoarele condiţii de eligibilitate:

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic