Inapoi la Cautare

ORDONANŢĂ 40 /1999


pentru ratificarea Acordului de împrumut dintre România, reprezentată de Ministerul Finanţelor, şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare privind proiectul de dezvoltare instituţională a sectorului privat, în valoare de 25 milioane dolari S.U.A., semnat la Washington D.C. la 17 iunie 1999


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 06.12.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (06.12.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    În temeiul art. 107 alin. (1) şi (3) din Constituţia României şi al art. 1 lit. C pct. 28 din Legea nr. 140/1999 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe,

    Guvernul României emite următoarea ordonanţa:

    ART. 1

    (1) Se ratifica Acordul de împrumut dintre România, reprezentată de Ministerul Finanţelor, şi Banca Internationala pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare privind proiectul de dezvoltare instituţională a sectorului privat, în valoare de 25 milioane dolari S.U.A., semnat la Washington D.C. la 17 iunie 1999.

    (2) Derularea împrumutului privind proiectul de dezvoltare instituţională a sectorului privat (PIBL) şi realizarea obiectivelor programului de reforma structurală finanţat de acesta se fac prin Unitatea de management a Proiectului (U.M.P.), constituită în acest scop la Ministerul Transporturilor sub directa responsabilitate şi coordonare a ministrului transporturilor, numit în continuare coordonatorul proiectului, potrivit art. 2 din Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 51/1999 pentru ratificarea Scrisorii de acord dintre România, reprezentată de Ministerul Finanţelor, şi Banca Internationala pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare privind acordarea unui avans în valoare de 1,5 milioane U.S.D. din viitorul împrumut de asistenţa tehnica în valoare de 25 milioane U.S.D., destinat dezvoltării instituţionale a sectorului privat, semnată la Bucureşti la 26 ianuarie 1999.

    (3) Ministerul Finanţelor va încheia cu Ministerul Transporturilor un acord de subimprumut prin care îi va delega acestuia întreaga autoritate şi responsabilitate în aplicarea prevederilor acordului de împrumut şi în implementarea prin U.M.P. a programului de reforma structurală convenit cu Banca Internationala pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (B.I.R.D.). Operaţiunile rezultate vor fi supuse controlului financiar conform regulilor aplicabile fondurilor publice.

    (4) Se aprobă efectuarea de operaţiuni în valută pe teritoriul României pentru plata bunurilor şi serviciilor necesare în realizarea proiectului, finanţate prin PIBL şi contractate cu persoane juridice sau fizice rezidente.

    (5) Taxa pe valoarea adăugată, taxele vamale şi orice alte impozite şi taxe aferente bunurilor şi serviciilor necesare în realizarea proiectului finanţat prin PIBL, precum şi spezele şi comisioanele bancare reprezintă contribuţia României la realizarea proiectului şi vor fi suportate de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor. Se autorizeaza Ministerul Finanţelor sa introducă modificările corespunzătoare în bugetul Ministerului Transporturilor pe anul 1999. Ministerul Transporturilor va prevedea anual în bugetul propriu sume corespunzătoare pentru derularea proiectului, pentru a fi prevăzute în bugetul de stat.

    (6) Contribuţia României la realizarea proiectului finanţat prin PIBL, în valoare de 33 milioane dolari S.U.A., este de 8 milioane dolari S.U.A. în echivalent lei şi constituie sursa locală de finanţare a cheltuielilor prevăzute la alin. (5).

    (7) Se suplimenteaza bugetul Ministerului Transporturilor pe anul 1999 cu suma de 5,58 miliarde lei, la capitolul 68.01 "Transporturi şi comunicaţii", cu următoarea defalcare:

    - 0,4 miliarde lei - cheltuieli materiale şi servicii;

    - 4,38 miliarde lei - impozite şi taxe;

    - 0,8 miliarde lei - rambursări de credite externe, plati de dobânzi şi comisioane externe.

    ART. 2

    (1) Plata comisionului iniţial de 1% din suma împrumutului, precum şi a ratelor de capital şi dobânzilor aferente perioadei de rambursare a împrumutului, inclusiv influentele financiare rezultate din diferenţele de curs valutar, după caz, se asigura de către Ministerul Finanţelor din sumele prevăzute anual cu aceasta destinaţie în bugetul de stat.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic