Inapoi la Cautare

ORDONANŢĂ 34 /1995


privind unele măsuri de reducere şi de reglementare unitară a majorărilor de întârziere pentru neplata la termen a sumelor datorate bugetului de stat, bugetului asigurărilor sociale de stat, bugetelor locale, bugetelor fondurilor speciale, precum şi a primelor de asigurare prin efectul legii


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 23.03.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (23.03.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    În temeiul art. 107 alin. (1) şi (3) din Constituţie şi al art. 1 lit. b) din Legea nr. 81/1995 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe,

    Guvernul României emite prezenta ordonanţă.

    ART. 1

    Majorările de întârziere datorate pentru neplata la termenele stabilite prin actele normative în vigoare a sumelor cuvenite bugetului de stat, bugetului asigurărilor sociale de stat, bugetelor locale, bugetelor fondurilor speciale, precum şi a primelor de asigurare prin efectul legii, se stabilesc la 0,12% pentru fiecare zi de întârziere.

    ART. 2

    Majorările prevăzute la art. 1 se calculează începând cu ziua lucrătoare imediat următoare expirării termenului de plată a sumei datorate până în ziua plăţii, inclusiv. Majorările de întârziere nu pot depăşi cuantumul sumelor datorate.

    Nu se datorează majorări de întârziere pentru sumele reprezentind sancţiuni contravenţionale prevăzute de reglementările privind combaterea evaziunii fiscale şi alte legi speciale, pentru sumele încasate efectiv prin poprire pe salariu sau pensie de la persoane fizice şi pentru majorările de întârziere prevăzute la art. 1 şi neachitate. Pe perioada pentru care s-au acordat şi respectat, potrivit legii, aminari şi eşalonări la plata, ori s-au încheiat acorduri scrise pentru plata în rate, nu se datorează majorări de întârziere.

    Pentru sumele care fac obiectul cererilor de revizuire şi a contestaţiilor, pe perioadele de soluţionare a acestora, se calculează şi se datorează majorări de întârziere.

    ART. 3

    Termenele de prescripţie pentru stabilirea şi executarea silită a majorărilor de întârziere sunt aceleaşi cu cele prevăzute expres de lege pentru venitul la care se calculează.

    În cazul în care legea nu prevede expres termen de prescripţie, acesta va fi de 5 ani, atât la stabilirea majorărilor de întârziere, cît şi pentru dreptul de a cere executarea silită.

    ART. 4

    Prevederile articolelor precedente se aplică începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe şi sumelor datorate bugetului de stat, bugetului asigurărilor sociale de stat, bugetelor locale, bugetelor fondurilor speciale, precum şi primelor de asigurare prin efectul legii, neachitate până la această dată.

    Pentru perioada anterioară, calculul majorărilor de întârziere pentru sumele datorate şi neachitate în termen se face conform reglementărilor în vigoare la acea data.

    ART. 5
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic