Inapoi la Cautare

ORDONANŢĂ 31 /1995


privind reglementarea regimului de producere, circulaţie şi comercializare a produselor farmaceutice


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 28.11.1995 și 31.12.1999 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 28.11.1995 și 31.12.1999 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    În temeiul art. 107 alin. (1) şi (3) din Constituţie şi al art. 1 lit. c) din Legea nr. 81/1995 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe,

    Guvernul României emite următoarea ordonanţa:

    ART. 1

    (1) În sensul prezentei ordonanţe, prin termenul de produs farmaceutic se înţelege medicamentul elaborat în farmacie sau în industrie după o formula - reteta - preparat ce se administrează în scop profilactic sau terapeutic.

    (2) În termenul de produs farmaceutic sunt incluse următoarele:

    a) medicamentul alopat sau homeopat de uz uman - prin care se înţelege orice substanţa sau amestec de substanţe chimice ori produse de origine vegetala sau animala, destinate combaterii bolilor şi intaririi sănătăţii, refacerii funcţiilor dereglate ale organismului;

    b) produse fitofarmaceutice: plante medicinale simple şi în asociere, ceaiuri sub forma de doze unitare, comprimate din pulberi vegetale;

    c) produse parafarmaceutice: articole tesute şi/sau netesute din fibre naturale şi/sau sintetice (vata, tifon, fesi, comprese), dispozitive biomedicale din materiale plastice şi/sau elastomeri (truse pentru perfuzie, catgut, sterilete, laminaria, sonde), ambalaje din sticlă pentru medicamente;

    d) produse stomatologice;

    e) produse radiofarmaceutice;

    f) produse dietetice înregistrate de Ministerul Sănătăţii prin Comisia medicamentului;

    g) produse cosmetice înregistrate de Ministerul Sănătăţii prin Comisia medicamentului.

    (3) Prin termenul de forma farmaceutica se înţelege forma finita sub care se prezintă medicamentul de uz uman (comprimate, drajeuri, capsule, fiole, unguente, supozitoare, soluţii).

    (4) Prin termenul de buletin de analiza se înţelege documentul rezultat în urma unei analize de laborator prin care produsul farmaceutic analizat este caracterizat calitativ şi cantitativ.

    (5) Prin termenul de licenţă de fabricaţie (autorizaţie de fabricaţie) se înţelege actul prin care Ministerul Sănătăţii, pe baza concluziilor Comisiei medicamentului, acorda dreptul unei persoane juridice (unitate de producţie de medicamente de uz uman) de a-l fabrica în ţara.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

  • Telefon:
    (0233) 211 020 / (0233) 218 110
  • E-mail:
    office@ctce.ro
  • Adresa:
    Bd. Decebal, nr. 32
    610076, Piatra Neamt, Neamt
    Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic