Inapoi la Cautare

ORDONANŢĂ 18 /2011


pentru stabilirea măsurilor privind verificarea şi controlul unităţilor sanitare cu paturi de către Ministerul Sănătăţii şi instituţiile din subordinea acestuia


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 26.10.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (26.10.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 1 pct. VII.2 din Legea nr. 131/2011 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe,

    Guvernul României adoptă prezenta ordonanţă.

    ART. 1

    Prezenta ordonanţă stabileşte cadrul legal pentru verificarea şi controlul unităţilor sanitare cu paturi de către Ministerul Sănătăţii şi instituţiile din subordinea acestuia.

    ART. 2

    În sensul prezentei ordonanţe, termenii de mai jos au următoarele înţelesuri:

    a) control - orice formă de control efectuat din dispoziţia ministrului sănătăţii în unităţile sanitare publice şi private, prin personalul împuternicit, pentru verificarea conformităţii cu legislaţia în vigoare specifică fiecărui domeniu de activitate;

    b) control mixt - orice formă de control efectuat la solicitarea ministrului sănătăţii de o comisie alcătuită din reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii şi ai ministerelor şi instituţiilor cu reţea sanitară proprie, pentru verificarea conformităţii cu legislaţia în vigoare specifică fiecărui domeniu de activitate în unităţile sanitare, altele decât cele din subordinea Ministerului Sănătăţii, şi în unităţile sanitare private;

    c) control mixt în cadrul ministerelor şi instituţiilor cu reţea sanitară proprie din domeniul apărării, ordinii publice şi securităţii naţionale - orice formă de control efectuat la solicitarea ministrului sănătăţii de o comisie alcătuită din reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii şi ai ministerelor şi instituţiilor cu reţea sanitară proprie din domeniul apărării, ordinii publice şi securităţii naţionale, pentru verificarea conformităţii cu legislaţia în vigoare specifică asistenţei medicale şi sănătăţii publice, cu respectarea prevederilor în domeniul protecţiei informaţiilor clasificate;

    d) personal împuternicit - inspectorul sanitar, asistentulinspector, farmacistul-inspector, definiţi conform legislaţiei în vigoare, precum şi persoanele împuternicite în vederea verificării respectării legislaţiei în domeniile medical, economic, resurse umane, normare, organizare şi salarizare, nominalizaţi de ministrul sănătăţii sau de reprezentanţii ministerelor şi instituţiilor cu reţea sanitară proprie implicate, în vederea constituirii unei comisii mixte de control.

    ART. 3

    În situaţia în care ministrul sănătăţii dispune efectuarea unui control la o unitate sanitară cu paturi, alta decât cele din subordinea Ministerului Sănătăţii, sau la unităţile sanitare private, acesta solicită, în vederea desemnării în comisia de control, participarea unor reprezentanţi ai ministerelor şi ai instituţiilor cu reţea sanitară proprie implicate, în vederea constituirii unei comisii mixte de control.

    ART. 4

    (1) Activitatea inspectorilor sanitari, a asistenţilor-inspectori şi a farmaciştilor-inspectori se desfăşoară în conformitate cu dispoziţiile legale în vigoare care reglementează activitatea de control în domeniul sănătăţii publice şi în domeniul farmaceutic.

    (2) Personalul împuternicit cu atribuţii în domeniile medical, farmaceutic, economic, resurse umane, normare, organizare şi salarizare supune aprobării ministrului sănătăţii raportul de control întocmit în urma verificărilor efectuate.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic