Inapoi la Cautare

ORDONANŢĂ 15 /1995


pentru ratificarea Acordului de împrumut dintre România şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare privind Proiectul de dezvoltare a utilităţilor municipale, în valoare de 28 milioane dolari S.U.A., semnat la Londra la 9 aprilie 1995


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 29.03.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (29.03.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    În temeiul prevederilor art. 107 alin. (1) şi (3) din Constituţia României, precum şi ale art. 1 lit. i) din Legea nr. 81/1995 cu privire la abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe,

    Guvernul României emite următoarea ordonanţa:

    ART. 1

    Se ratifica Acordul de împrumut dintre România şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare privind Proiectul de dezvoltare a utilităţilor municipale, în valoare de 28 milioane dolari S.U.A., semnat la Londra la 9 aprilie 1995.

    ART. 2

    Finanţarea Proiectului de dezvoltare a utilităţilor municipale se va asigura, pe întreaga perioadă de execuţie a acestuia, în raport cu valoarea totală, într-o proporţie de 50% din împrumutul Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, de 45% din fonduri de la bugetul de stat şi respectiv de 5% din alocaţii de la bugetele consiliilor locale sau de la bugetele consiliilor judeţene, incluse în proiect.

    Sumele de la bugetul de stat cu aceasta destinaţie vor fi prevăzute anual prin anexele la Legea bugetului de stat, ca poziţie distinctă şi globală, pe seama transferurilor de la bugetul de stat către bugetele locale, pentru investiţii.

    ART. 3

    Ministerul Finanţelor va plati comisionul iniţial, prevăzut în secţiunea 2.03. a acordului de împrumut care face obiectul prezentei ordonanţe, din sumele aprobate prin Legea bugetului de stat pe anul 1995, rezervate sub forma transferurilor de la bugetul de stat în vederea participării la finanţarea Proiectului de dezvoltare a utilităţilor municipale.

    ART. 4

    Obiectivele de investiţii privind "contorizarea apei la consumatori", cuprinse în Proiectul de dezvoltare a utilităţilor municipale, se vor finanta din sursele prevăzute la art. 2 din prezenta ordonanţă.

    ART. 5

    Regiile autonome beneficiare ale împrumutului Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare vor deschide şi vor alimenta anual, până la rambursarea integrală a împrumutului extern şi a celorlalte obligaţii care decurg din acesta, un cont de rezerva, care va fi utilizat pentru dezvoltarea, întreţinerea şi înlocuirea mijloacelor fixe, precum şi pentru acoperirea serviciului datoriei externe aferente împrumutului acordat de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

    Regiile autonome vor alimenta contul de rezerva cu sume cel puţin egale cu cele provenind din amortizare, vânzarea şi valorificarea mijloacelor fixe şi din partea din profit net care, potrivit legii, este destinată întreţinerii, înlocuirii şi dezvoltării mijloacelor fixe.

    Consiliile locale şi consiliile judeţene incluse în Proiectul de dezvoltare a utilităţilor municipale vor alimenta contul de rezerva cu sume provenite din alocaţii de la bugetele locale sau judeţene, după caz, de valoare cel puţin egala cu vărsămintele din profitul net efectuate şi cu impozitul pe profit plătit de regiile autonome către bugetele locale sau judeţene.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic