Inapoi la Cautare

ORDONANŢĂ 11 /1995


privind măsuri comerciale specifice rezervelor materiale naţionale pentru împrospătarea produselor şi valorificarea celor disponibile


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 28.03.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (28.03.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    În temeiul art. 107 alin. (1) şi (3) din Constituţia României şi al art. 1 lit. h) din Legea nr. 1/1995 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe,

    Guvernul României emite următoarea ordonanţa:

    ART. 1

    (1) În situaţiile în care scoaterea la improspatare a unor produse nu se poate realiza datorită conjuncturii de piaţa, pentru evitarea deprecierii, vânzarea produselor din rezervele materiale naţionale se poate face la preţuri reduse faţă de cele practicate pe piaţa, potrivit legii, în limitele procentelor stabilite de Guvern, cu aprobarea primului-ministru sau, prin delegare, a secretarului de stat al Administraţiei Naţionale a Rezervelor Materiale, atunci când reducerile nu depăşesc 25% .

    La vânzarea produselor ajunse la limita termenului de păstrare, cu risc major de depreciere calitativă, sau a celor devenite disponibile la care cererea este limitată, în contractele de vînzare-cumpărare se pot stabili scadente de plată care să nu depăşească 90 zile, iar pentru celelalte produse sa nu depăşească 60 zile.

    ART. 2

    Instituţiile publice sunt exceptate, pentru cantităţile de produse cumpărate din rezervele materiale naţionale, de la procedura organizării licitaţiilor publice prevăzută de Ordonanţa Guvernului nr. 12/1993*).

    ART. 3

    (1) Pentru agenţii economici producători sau importatori care se obliga prin contracte sa improspateze produse ajunse la limita termenului de păstrare, se pot stabili termene cu scadenţa de plată de până la 90 de zile, interval în care se realizează schimbul produselor şi regularizarea financiară.

    (2) La produsele sezoniere sau din import se pot stabili termene de plată de până la 180 de zile.

    (3) Pentru acoperirea cheltuielilor necesare readucerii produselor la parametrii de calitate, reambalarii, precum şi a celor ocazionate de eventualele reclamaţii din perioada de garanţie, agenţii economici care preiau produse în condiţiile alin. (1) pot beneficia de o bonificaţie de până la 15% faţă de preţul produsului nou.

    ART. 4

    În situaţiile în care termenele scadente la plata sunt mai mari de 30 de zile, exigibilitatea taxei pe valoarea adăugată colectata de furnizor şi deductibilă la beneficiar ia naştere la data scadentei plăţii, stabilită prin contracte. Data scadentei plăţii se înscrie în mod obligatoriu în factura sau în alte documente legal întocmite.

    ART. 5

    Agenţii economici care preiau produse din rezervele materiale naţionale, sub forma de împrumut în condiţiile legii, pot constitui garanţii atât în lei, cît şi garanţii bancare, depozite bancare, gaj în custodia debitorului, ipoteca sau alte garanţii.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

  • Telefon:
    (0233) 211 020 / (0233) 218 110
  • E-mail:
    office@ctce.ro
  • Adresa:
    Bd. Decebal, nr. 32
    610076, Piatra Neamt, Neamt
    Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic