Inapoi la Cautare

ORDIN 97 /2013


pentru aprobarea regulilor privind achiziţia energiei electrice pentru acoperirea consumului propriu tehnologic aferent reţelelor electrice


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 27.11.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (27.11.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    Având în vedere prevederile art. 36 alin. (2) lit. a) şi ale art. 45 alin. (3) din Legea energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012,

    în temeiul prevederilor art. 5 alin. (1) lit. c) şi alin. (5) şi ale art. 9 alin. (1) lit. h) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 33/2007 privind organizarea şi funcţionarea Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr. 160/2012,

    preşedintele Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei emite prezentul ordin.

    ART. 1

    (1) Operatorii de reţea cumpãrã energie electricã pe termen mediu şi lung de pe pieţele centralizate ale contractelor bilaterale de energie electricã şi au dreptul sã efectueze operaţiuni de vânzare-cumpãrare pe piaţa pentru ziua urmãtoare şi piaţa intrazilnicã numai pentru acoperirea consumului propriu tehnologic, denumit în continuare CPT, aferent reţelelor electrice.

    (2) În sensul prezentului ordin, prin operator de reţea se înţelege operatorul de transport şi de sistem şi operatorii de distribuţie.

    ART. 2

    (1) Fiecare operator de reţea se înregistreazã ca parte responsabilã cu echilibrarea distinctã pentru achiziţionarea energiei electrice pentru acoperirea CPT.

    (2) În scopul minimizãrii costurilor cu dezechilibrele, operatorii de reţea au dreptul sã îşi transfere responsabilitatea echilibrãrii oricãrei pãrţi responsabile cu echilibrarea care este înregistratã la operatorul de transport şi sistem, conform reglementãrilor în vigoare.

    (3) În cazul transferãrii responsabilitãţii echilibrãrii, conform alin. (2), partea responsabilã cu echilibrarea care preia responsabilitatea echilibrãrii unui operator de reţea are obligaţia de a aviza la Autoritatea Naţionalã de Reglementare în Domeniul Energiei procedura de alocare a dezechilibrelor cãtre membrii acesteia.

    ART. 3

    Operatorul pieţei de energie electricã, operatorul de transport şi de sistem şi operatorii de distribuţie duc la îndeplinire prevederile prezentului ordin.

    ART. 4

    Entitãţile organizatorice din cadrul Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei urmãresc respectarea prezentului ordin.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic