Inapoi la Cautare

ORDIN 919 /2006


privind aprobarea normelor metodologice de înregistrare, stocare, prelucrare şi transmitere a informaţiilor legate de activitatea spitalului


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 09.08.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (09.08.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    Sistemul de evidenţe primare şi tehnico-operative al spitalelor, respectiv lista imprimatelor tipizate, precum şi metodologia de utilizare a acestora, este unic şi obligatoriu, conform broşurii "Modelar - Spitale". Broşura "Modelar - Spitale" se va aproba prin ordin al ministrului sănătăţii publice, până la data de 30 noiembrie 2006. Broşura "Modelar - Spitale" existentă va fi actualizată şi completată conform prevederilor prezentului ordin.

    ART. 6

    Începând cu data publicării prezentului ordin intră în vigoare sistemul informaţional operativ de monitorizare a punerii în aplicare a prevederilor titlului VII "Spitalele" din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii.

    ART. 7

    Sistemul informaţional operativ de monitorizare a punerii în aplicare a prevederilor titlului VII "Spitalele" din Legea nr. 95/2006 se aplică doar la spitalele şi unităţile sanitare cu paturi din reţeaua Ministerului Sănătăţii Publice.

    ART. 8

    În vederea cunoaşterii şi coordonării procesului de implementare a prevederilor titlului VII "Spitalele" din Legea nr. 95/2006, următoarele informaţii vor fi transmise lunar de către toate spitalele şi unităţile sanitare cu paturi: stabilirea competenţelor fiecărui spital şi încadrarea în unul dintre tipurile prevăzute de lege, deţinerea autorizaţiei de funcţionare, încheierea contractelor cu instituţiile de învăţământ superior şi de cercetare, organizarea activităţii de educaţie medicală şi cercetare, structura organizatorică aprobată prin ordin al ministrului sănătăţii publice, acreditarea, organizarea concursului sau a licitaţiei publice, selecţionarea managerului şi încheierea contractului de management, organizarea şi intrarea în funcţiune a comitetului director, definitivarea şefilor de secţie, organizarea şi funcţionarea consiliilor etic, medical, ştiinţific, după caz, stabilirea standardelor clinice şi a modelelor de practică, elaborarea proiectului de plan de achiziţii, organizarea şi funcţionarea consiliului consultativ, constituirea fondului de dezvoltare al spitalului, prezenţa datoriilor la încheierea contractului de management, măsuri de reorganizare.

    ART. 9

    Informaţiile prevăzute la art. 8 se vor transmite lunar către autorităţile de sănătate publică, până la data de 3 a fiecărei luni, începând cu luna septembrie 2006, autorităţile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti urmând să transmită Centrului de Calcul şi Statistică Sanitară informaţiile validate, până la data de 5 a fiecărei luni, pentru fiecare spital şi celelalte unităţi cu paturi din teritoriul arondat, inclusiv pentru unităţile direct subordonate, aflate în coordonarea sau sub autoritatea ministerului.

    ART. 10

    Până la data de 7 a fiecărei luni Centrul de Calcul şi Statistică Sanitară va centraliza datele primite din teritoriu şi va înainta ministrului sănătăţii publice situaţia pe spitale, pe judeţe şi pe ţară.

    ART. 11

    Modelul fişei de spital pentru raportarea punerii în aplicare a prevederilor titlului VII "Spitalele" din Legea nr. 95/2006 este cel prevăzut în anexa nr. 1.

    ART. 12

    Centrul de Calcul şi Statistică Sanitară va lua măsurile necesare asigurării raportării şi analizei datelor prevăzute la art. 8 în sistem electronic.
<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic