Inapoi la Cautare

ORDIN 89 /2014


privind aprobarea nivelului comisioanelor de garantare pentru anul 2014


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 28.11.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (28.11.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    Având în vedere Referatul de aprobare nr. 134.308 din 30 decembrie 2013 al Direcţiei Generale Buget Finanţe şi Fonduri Europene,

    în baza prevederilor pct. 82 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 218/2005 privind stimularea absorbţiei fondurilor SAPARD, Fondul european agricol pentru dezvoltare rurală, Fondul european pentru pescuit, Fondul european de garantare agricolă, prin preluarea riscului de creditare de către fondurile de garantare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 876/2005, cu modificările şi completările ulterioare, şi a prevederilor art. 4 lit. d) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 43/2013 privind unele măsuri pentru dezvoltarea şi susţinerea fermelor de familie şi facilitarea accesului la finanţare al fermierilor, aprobată cu modificări prin Legea nr. 289/2013,

    în temeiul art. 7 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 79/2009 privind reglementarea unor măsuri pentru stimularea absorbţiei fondurilor alocate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală pentru renovarea şi dezvoltarea spaţiului rural prin creşterea calităţii vieţii şi diversificării economiei în zonele rurale, aprobată prin Legea nr. 373/2009, cu modificările şi completările ulterioare, al Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 79/2009 privind reglementarea unor măsuri pentru stimularea absorbţiei fondurilor alocate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală pentru renovarea şi dezvoltarea spaţiului rural prin creşterea calităţii vieţii şi diversificării economiei în zonele rurale, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.262/2009, cu modificările şi completările ulterioare, şi al art. 7 alin. (5) din Hotărârea Guvernului nr. 725/2010 privind reorganizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, precum şi a unor structuri aflate în subordinea acestuia, cu modificările şi completările ulterioare,

    ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale emite prezentul ordin.

    ART. 1

    Se aprobă nivelul comisioanelor de garantare datorate fondurilor de garantare de către persoanele fizice autorizate şi asociaţiile familiale constituite conform legii, pentru garanţiile acordate în baza Legii nr. 218/2005 privind stimularea absorbţiei fondurilor SAPARD, Fondul european agricol pentru dezvoltare rurală, Fondul european pentru pescuit, Fondul european de garantare agricolă, prin preluarea riscului de creditare de către fondurile de garantare, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, existente în evidenţa fondului de garantare la 31 decembrie 2013, astfel:

	

 ┌──────────────────────────────────────────────────────┬─────────────────────┐
 │ Tipul de credit │Nivelul comisioanelor│
 │ │ de garantare pentru │
 │ │ anul 2014 │
 ├──────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
 │a) Credite pe termen scurt acordate în scopul asigu- │ 1,5% │
 │rării surselor de finanţare necesare realizării pro- │ │
 │ducţiei conform art. 6 lit. a) din Legea nr. 218/2005,│ │
 │republicată, cu modificările şi completările │ │
 │ulterioare │ │
 ├──────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
 │b) Credite pe termen scurt, mediu şi lung acordate în │ 1,5% │
 │scopul realizării de investiţii │ │
 ├──────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
 │ Tipul de proiect │ │
 ├──────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
 │Proiecte finanţate din fonduri SAPARD, proiecte de │ 1,5% │
 │investiţii neeligibile pentru finanţare din fonduri │ │
 │europene, aprobate prin ordin al ministrului │ │
 │agriculturii şi dezvoltării rurale, emis anual │ │
 └──────────────────────────────────────────────────────┴─────────────────────┘


    ART. 2

    Se aprobă nivelul comisionului de garantare datorat fondurilor de garantare de către beneficiarii Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 79/2009 privind reglementarea unor măsuri pentru stimularea absorbţiei fondurilor alocate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală pentru renovarea şi dezvoltarea spaţiului rural prin creşterea calităţii vieţii şi diversificării economiei în zonele rurale, aprobată prin Legea nr. 373/2009, cu modificările şi completările ulterioare, în calitate de beneficiari eligibili ai FEADR, pentru acordarea de scrisori de garanţie în favoarea APDRP, în baza Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 79/2009, aprobată prin Legea nr. 373/2009, cu modificările şi completările ulterioare, în anul 2014, astfel:

	

 ┌──────────────────────────────────────────────────────┬─────────────────────┐
 │ Tipul scrisorii de garanţie │ Nivelul lunar al │
 │ │ comisionului de │
 │ │ garantare pentru │
 │ │ anul 2014 │
 ├──────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
 │ 1 │ 2 │
 ├──────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
 │Scrisorile de garanţie reprezentând 110% din avansul │ 0,05% │
 │acordat de Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală │ │
 │şi Pescuit │ │
 └──────────────────────────────────────────────────────┴─────────────────────┘


    ART. 3

    Comisionul de garantare datorat fondurilor de garantare de către beneficiarii persoane fizice ai Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 43/2013 privind unele măsuri pentru dezvoltarea şi susţinerea fermelor de familie şi facilitarea accesului la finanţare al fermierilor, aprobată cu modificări prin Legea nr. 289/2013, pentru anul 2013, se stabileşte la nivelul de 3,8% pe an, în conformitate cu Comunicarea Comisiei 2008/C155/02.

    ART. 4

    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic