Inapoi la Cautare

ORDIN 873 /2006


pentru aprobarea Reglementărilor privind controlul calităţii medicamentelor pe bază de contract, încheiat între unitatea de producţie şi o unitate de control din afara locului de producţie, în cazul unor testări speciale


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 28.07.2006 și 09.11.2015 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 28.07.2006 și 09.11.2015 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


                             REGLEMENTĂRI

    privind controlul calităţii medicamentelor pe bază de contract, încheiat între unitatea de producţie şi o unitate de control din afara locului de producţie, în cazul unor testări speciale

    ART. 1

    (1) În înţelesul prezentelor reglementări, termenii şi noţiunile folosite au următoarele semnificaţii:

    a) unitate de control (unitate de testare) - laborator de control fizico-chimic, microbiologic, biologic etc., care efectuează controlul de laborator în vederea eliberării buletinelor de analiză, a derulării studiilor de stabilitate, a elaborării unor metodologii de control etc.;

    b) unitate de control din afara locului de producţie (unitate de control independentă) - unitate de control, entitate juridică distinctă, care efectuează la cerere, pe bază de contract, tipurile de testări prevăzute la lit. a).

    (2) Prezentele reglementări nu se aplică laboratoarelor de control care fac parte din structura unei unităţi de producţie de medicamente şi care se autorizează odată cu aceasta, conform art. 748 şi următoarele din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, titlul XVII - Medicamentul.

    ART. 2

    În baza art. 749 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 95/2006, titlul XVII - Medicamentul, fabricanţii/ importatorii de medicamente pot încheia contracte pentru anumite testări speciale numai cu unităţi de control independente care sunt autorizate sau recunoscute pentru activitatea de control al medicamentului de Agenţia Naţională a Medicamentului.

    ART. 3

    (1) Autorizaţia pentru unităţile de control independente, denumită în continuare autorizaţie, este emisă de Agenţia Naţională a Medicamentului în conformitate cu prevederile art. 725 lit. b) din Legea nr. 95/2006, titlul XVII - Medicamentul, ca urmare a solicitării unităţii, şi are o valabilitate de 3 ani.

    (2) Autorizaţia se emite în baza raportului favorabil de inspecţie întocmit de inspectorii Agenţiei Naţionale a Medicamentului.

    (3) Pentru obţinerea autorizaţiei, solicitantul - persoană juridică cu sediul în România depune la Agenţia Naţională a Medicamentului o cerere pentru planificarea inspecţiei în conformitate cu modelul prezentat în anexa nr. 1, însoţită de următoarele documente:

    a) documente administrative:

    - acte constitutive ale societăţii comerciale (statut şi contract de societate);
<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic