Inapoi la Cautare

ORDIN 87 /2014


pentru modificarea şi completarea Metodologiei de stabilire a tarifelor de racordare a utilizatorilor la reţelele electrice de interes public, aprobate prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 11/2014


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 01.12.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (01.12.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    Având în vedere prevederile art. 75 alin. (1) lit. f) din Legea energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012, cu modificările şi completările ulterioare, şi cele ale art. 35 şi art. 42 alin. (4) din Regulamentul privind racordarea utilizatorilor la reţelele electrice de interes public, aprobat prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 59/2013, cu modificările şi completările ulterioare,

    în temeiul prevederilor art. 5 alin. (1) lit. b) şi ale art. 9 alin. (1) lit. b) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 33/2007 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 160/2012,

    preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei emite prezentul ordin.

    ART. I


    Metodologia de stabilire a tarifelor de racordare a utilizatorilor la reţelele electrice de interes public, aprobată prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 11/2014, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 145 din 27 februarie 2014, se modifică şi se completează după cum urmează:

    1. Articolul 8 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "Art. 8. - (1) Costurile pentru realizarea lucrărilor de modificare a instalaţiei de racordare care alimentează în exclusivitate un loc de consum, necesare în vederea aprobării unui spor de putere mai mare decât 50% din puterea deja aprobată pentru locul de consum respectiv, se includ în tariful de racordare.

    (2) În cazul prevăzut la alin. (1), tariful de racordare se stabileşte conform prevederilor prezentei metodologii, în funcţie de categoria instalaţiei de racordare, menţinându-se totodată componentele instalaţiei de racordare existente care corespund criteriilor de dimensionare pentru noua putere aprobată.

    (3) În situaţia aprobării, pentru un loc de consum, a unui spor de putere mai mic sau egal cu 50% din puterea deja aprobată pentru locul de consum respectiv, lucrările de modificare a instalaţiei de racordare, deţinută de operatorul de reţea, se realizează pe cheltuiala acestuia.

    (4) Lucrările de modificare a instalaţiei de racordare care alimentează mai multe locuri de consum, necesare pentru aprobarea unui spor de putere, se realizează pe cheltuiala operatorului de reţea."

    2. La articolul 10, alineatele (1) şi (3) se modifică şi vor avea următorul cuprins:

    "Art. 10. - (1) Componenta T(I) a tarifului de racordare este egală cu valoarea minimă dintre:

    a) valoarea [T(I)](SS) a lucrărilor de întărire necesare pentru crearea condiţiilor tehnice în vederea evacuării în reţea a puterii aprobate pentru locul de producere/locul de consum şi de producere în cauză, stabilită pe bază de deviz general;

    b) valoarea [T(I)](calcul) stabilită cu următoarea relaţie:

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic