Inapoi la Cautare

ORDIN 86 /2006


pentru modificarea şi completarea Procedurii privind declararea lunară de către angajatori a evidenţei nominale a asiguraţilor şi a obligaţiilor de plată la bugetul asigurărilor pentru şomaj, aprobată prin Ordinul ministrului muncii, solidarităţii sociale şi familiei nr. 405/2004


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 04.07.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (04.07.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    În temeiul prevederilor art. 16 din Hotărârea Guvernului nr. 412/2005 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei, cu modificările şi completările ulterioare,

    având în vedere prevederile art. II din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 144/2005 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă,

    ministrul muncii, solidarităţii sociale şi familiei emite următorul ordin:

    ART. I

    Procedura privind declararea lunară de către angajatori a evidenţei nominale a asiguraţilor şi a obligaţiilor de plată la bugetul asigurărilor pentru şomaj, aprobată prin Ordinul ministrului muncii, solidarităţii sociale şi familiei nr. 405/2004, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 765 din 20 august 2004, se modifică şi se completează după cum urmează:

    1. Articolul 3 va avea următorul cuprins:

    "Art. 3. - (1) Angajatorii persoane juridice care au sucursale şi/sau puncte de lucru depun/transmit declaraţia lunară cumulat, atât pentru activitatea proprie, cât şi pentru activitatea sucursalelor şi/sau a punctelor de lucru, la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti, în a cărei rază teritorială îşi are sediul angajatorul, denumit în continuare unitatea centrală.

    (2) În declaraţia lunară, depusă/transmisă cumulat de unitatea centrală, se va preciza distinct fiecare categorie de subvenţie deductibilă, scutire sau reducere a contribuţiei datorate de angajator, realizată în temeiul legii (sumele cuvenite pentru timpul efectiv lucrat potrivit art. 80 şi 85, scutirile de la plata contribuţiei datorate de angajator, aferente persoanelor încadrate prevăzute la art. 80 şi la art. 85 alin. (1), precum şi reducerile prevăzute la art. 93 şi 94 din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare, sumele cuvenite în temeiul Legii nr. 116/2002 privind prevenirea şi combaterea marginalizării sociale, sumele cuvenite potrivit art. 7 alin. (3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 58/2001 privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului, stagiaturii şi activităţii de cercetare medicală în sectorul sanitar, aprobată cu modificări prin Legea nr. 41/2002, cu modificările şi completările ulterioare, şi sumele cuvenite potrivit art. 17 alin. (1) lit. a) şi b) din Legea nr. 279/2005 privind ucenicia la locul de muncă).

    (3) Subvenţiile/scutirile/reducerile deduse din contribuţia datorată şi/sau, după caz, cele care se recuperează de la bugetul asigurărilor pentru şomaj se declară prin completarea de către unitatea centrală a anexei nr. 2 "Date despre angajator - subvenţii, scutiri şi reduceri" la prezenta procedură.

    (4) Subvenţiile, scutirile şi reducerile din contribuţiile la bugetul asigurărilor pentru şomaj se operează la nivelul unităţii centrale, care poate efectua regularizări între sumele datorate de către sucursalele şi/sau punctele sale de lucru şi sumele pe care le are de recuperat pe seama acelor sucursale şi/sau puncte de lucru care au dreptul la subvenţii, scutiri şi reduceri ale contribuţiilor datorate, mai mari decât volumul acestora."

    2. După alineatul (1) al articolului 5 se introduc două noi alineate, alineatele (1^1) şi (1^2), cu următorul cuprins:

    "(1^1) Angajatorii care depun declaraţia în format electronic (dischetă, CD) depun în mod obligatoriu, odată cu aceasta, pe suport hârtie, anexa nr. 2 la prezenta procedură, listată la calculator, semnată şi ştampilată.

    (1^2) În cazul angajatorilor care au încheiate convenţii în baza cărora se acordă subvenţiile mai sus menţionate, depunerea declaraţiei lunare, în original şi în copie, se realizează prin depunerea/transmiterea declaraţiei potrivit prezentului ordin şi prin depunerea pe suport hârtie a anexei nr. 2 la prezenta procedură, listată la calculator, semnată şi ştampilată."

    3. La articolul 7, punctul 7 va avea următorul cuprins:

    "7. Rubrica «Numar zile lucrate în luna» se completează cu numărul de zile efectiv lucrate în lună, conform tipului de contract. În cazul persoanei care are raporturile de muncă sau de serviciu suspendate pentru incapacitate temporară de muncă de cel mult 30 de zile, rubrica se va completa în acelaşi mod în care se completează pentru persoanele care au lucrat toată luna."
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic