2. La
articolul 6, alineatul (1) va avea următorul cuprins: "ART. 6 (1) Produsele de panificaţie ambalate trebuie să prezinte prin etichetare următoarele elemente pentru asigurarea informării corecte, complete şi precise a consumatorilor: - denumirea sub care se vinde produsul; – lista cuprinzând ingredientele; – cantitatea din anumite ingrediente sau categorii de ingrediente conform prevederilor art. 8 din Normele metodologice privind etichetarea alimentelor, aprobate prin
Hotărârea Guvernului nr. 106/2002, cu modificările şi completările ulterioare; – cantitatea netă; – data durabilităţii minimale; – condiţiile de depozitare sau de folosire, atunci când acestea necesită indicaţii speciale; – denumirea sau denumirea comercială şi sediul producătorului ori ale ambalatorului sau ale distribuitorului înregistrat în Uniunea Europeană; – locul de origine sau de provenienţă, dacă omiterea acestuia ar fi de natură să creeze confuzii în gândirea consumatorilor cu privire la originea sau la provenienţa reală a produsului; – instrucţiuni de utilizare, atunci când lipsa acestora poate determina o utilizare necorespunzătoare; – o menţiune care să permită indicarea lotului; se exceptează cazul în care data durabilităţii minimale este indicată prin menţionarea clară şi necodificată cel puţin a zilei şi lunii, în această ordine;