Inapoi la Cautare

ORDIN 78 /2014


pentru modificarea şi completarea Instrucţiunilor de aplicare în Ministerul Apărării Naţionale a prevederilor Legii nr. 384/2006 privind statutul soldaţilor şi gradaţilor profesionişti, aprobate prin Ordinul ministrului apărării naţionale nr. M.39/2010


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 10.12.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (10.12.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    Pentru aplicarea dispoziţiilor art. 45 din Legea nr. 384/2006 privind statutul soldaţilor şi gradaţilor profesionişti, cu modificările şi completările ulterioare,

    având în vedere dispoziţiile art. 5 alin. (1) lit. j) şi l) din Legea nr. 346/2006 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Apărării Naţionale, cu modificările ulterioare,

    în temeiul prevederilor art. 33 alin. (1) din Legea nr. 346/2006, cu modificările ulterioare,

    ministrul apărării naţionale emite prezentul ordin.

    ART. I


    Instrucţiunile de aplicare în Ministerul Apărării Naţionale a prevederilor Legii nr. 384/2006 privind statutul soldaţilor şi gradaţilor profesionişti, aprobate prin Ordinul ministrului apărării naţionale nr. M.39/2010, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 243 din 16 aprilie 2010, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:

    1. După articolul 14 se introduce un nou articol, articolul 14^1, cu următorul cuprins:

    "Art. 14^1. - (1) Soldaţii şi gradaţii profesionişti pot fi recrutaţi şi selecţionaţi, potrivit reglementărilor specifice în vigoare, în vederea participării la concursul de admitere la programele de studii pentru formarea pe filiera directă a ofiţerilor în activitate, organizate în instituţiile militare de învăţământ superior, precum şi la programele de studii pentru formarea pe filiera directă a maiştrilor militari în activitate, organizate în instituţiile militare de învăţământ postliceal.

    (2) Soldaţii şi gradaţii profesionişti admişi la programele de studii prevăzute la alin. (1) se înmatriculează în calitate de studenţi sau elevi în instituţiile militare de învăţământ după ce, anterior începerii programelor de studii, au fost trecuţi în rezervă în temeiul prevederilor art. 45 alin. (1) lit. e) din statut.

    (3) Soldaţii şi gradaţii profesionişti trecuţi în rezervă în condiţiile prevăzute la alin. (2) pe durata derulării primului contract de 4 ani nu restituie contravaloarea cheltuielilor efectuate pe timpul programului de instruire."

    2. Articolul 66 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "Art. 66. - Pentru trecerea în rezervă din oficiu a soldaţilor şi gradaţilor profesionişti, prin aplicarea art. 45 alin. (1) lit. k) din statut, când sunt condamnaţi prin hotărâre judecătorească definitivă la pedeapsa închisorii cu executarea acesteia, se procedează astfel:

    a) rapoartele cu propunerile de trecere în rezervă şi proiectele de ordine, iniţiate de structura de resurse umane, la care se anexează copiile hotărârilor judecătoreşti, se înaintează, în termen de 3 zile lucrătoare de la data primirii acestora, comandantului/şefului unităţii militare, care aprobă propunerile şi emite ordinele de trecere în rezervă, în acelaşi termen;

    b) în proiectele ordinelor de trecere în rezervă se înscrie ca dată a aplicării măsurii data la care a rămas definitivă hotărârea judecătorească."
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic