Inapoi la Cautare

ORDIN 7166 /2017


privind stabilirea obligaţiilor fiscale locale care se plătesc în contul unic


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 24.01.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (24.01.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    În temeiul prevederilor art. 163 alin. (2)
 şi al art. 342 alin. (2) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală
, cu modificările şi completările ulterioare, al prevederilor art. 14 alin. (7) din Hotărârea Guvernului nr. 15/2017
 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene,

    viceprim-ministrul, ministrul dezvoltării regionale, administraţiei publice şi fondurilor europene, emite următorul ordin:

    ART. 1

    (1) Creanţele fiscale locale care se plătesc în contul unic deschis de către organele fiscale locale sunt amenzile contravenţionale.

    (2) Amenzile contravenţionale datorate la bugetele locale se plătesc în contul unic „Sume încasate pentru bugetul local în contul unic, în curs de distribuire“, deschis pe codul de identificare fiscală al contribuabililor, la unităţile Trezoreriei Statului unde are deschis cont organul fiscal local la care aceştia sunt înregistraţi ca plătitori de impozite şi taxe.

    ART. 2

    (1) Contul unic „Sume încasate pentru bugetul local în contul unic, în curs de distribuire“, deschis de organul fiscal local la unităţile Trezoreriei Statului unde are cont organul fiscal, va fi comunicat prin publicare pe site-ul fiecărui organ fiscal local.

    (2) Conturile unice odată deschise de către organele fiscale locale se comunică, în termen de 3 zile lucrătoare de la deschiderea acestora la unităţile Trezoreriei Statului, Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, în vederea publicării acestora pe pagina web: www.dpfbl.mdrap.ro.

    ART. 3

    (1) Ordinea de stingere a amenzilor contravenţionale achitate în contul unic este următoarea:

    a) amenzile contravenţionale pentru care, conform legii, contravenientul poate achita jumătate din minimul amenzii, dacă plata se face în termen de 48 de ore sau, după caz, în termen de două zile lucrătoare;

    b) celelalte amenzi contravenţionale aplicate contribuabilului şi aflate în evidenţa organului fiscal la data plăţii, în ordinea vechimii lor.

    (2) Dacă două sau mai multe amenzi contravenţionale au fost aplicate în aceeaşi zi, suma achitată de contribuabil stinge în mod proporţional din cuantumul fiecărei amenzi contravenţionale.

    (3) În cazul în care amenzile contravenţionale prevăzute la alin. (1) lit. a) nu se află în evidenţa organului fiscal local, contravenientul va preciza în ordinul de plată numărul şi data procesului-verbal de constatare a contravenţiei, emitentul acestuia şi sintagma „plată 48 ore“ sau, după caz, „plată 2 zile lucrătoare“.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic