Inapoi la Cautare

ORDIN 669 /2014


pentru modificarea şi completarea Regulamentului privind forma şi modul de utilizare a dispozitivelor speciale de marcat, precum şi modul de marcare a arborilor sau a unor loturi de arbori, aprobat prin Ordinul ministrului mediului şi pădurilor nr. 1.346/2011


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 09.02.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (09.02.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    2. La articolul 4, alineatele (1) şi (3) şi litera e) a alineatului (4) se modifică şi vor avea următorul cuprins:

    "Art. 4. - (1) Modelele privind forma, dimensiunile şi însemnele dispozitivelor speciale de marcat sunt cele prevăzute în anexa nr. 1.

    ......................................................

    (3) Dispozitivul special de marcat are două capete; unul poartă însemnele dispozitivului, iar celălalt are muchie tăietoare.

    ......................................................

    e) dispozitivul special de marcat cu amprenta dreptunghiulară, de forma unui dreptunghi cu laturile de 42 mm şi 22 mm, care se foloseşte de emitenţii documentelor de însoţire a materialelor lemnoase şi de operatori economici autorizaţi pentru producerea de materiale forestiere de reproducere, în condiţiile prevăzute de art. 16 alin. (2) lit. b). Indicativul înscris pe amprentă constă în indicativul judeţului în care utilizatorul îşi are sediul social, urmat de codul numeric atribuit de structura teritorială a autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură."

    3. La articolul 5, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "Art. 5. - (1) Confecţionarea dispozitivelor speciale de marcat se realizează de unităţi specializate, ca unicate, în baza autorizaţiei de confecţionare emise de către structura teritorială de specialitate a autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură competentă teritorial, cu excepţia dispozitivelor speciale de marcat cu amprentă triunghiulară, destinate utilizării de către personalul silvic din cadrul autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură, la care autorizaţia de confecţionare este emisă de către autoritatea publică centrală care răspunde de silvicultură; autorizaţia de confecţionare a dispozitivelor speciale de marcat are valabilitate 90 de zile de la data emiterii, emitentul având obligaţia de postare pe site-ul instituţiei."

    4. La articolul 5, după alineatul (3) se introduc cinci noi alineate, alineatele (4)-(8), care vor avea următorul cuprins:

    "(4) Autorizaţia de confecţionare a dispozitivelor speciale de marcat se emite în baza:

    a) unei cereri formulate de către conducătorul persoanelor prevăzute la art. 16 alin. (2) sau de către un împuternicit al acestuia, în baza unei împuterniciri notariale, care solicită confecţionarea dispozitivelor speciale de marcat cu amprentă dreptunghiulară sau de către şeful ocolului silvic pentru dispozitive speciale de marcat cu amprentă rotundă, pătrată sau pentagonală;

    b) autorizaţiei de funcţionare a ocolului silvic sau actului juridic de înfiinţare a operatorului economic, pentru operatorii economici care solicită confecţionarea dispozitivelor speciale de marcat prevăzute la art. 4 alin. (4) lit. e);

    c) scrisorii conducătorului structurii cu atribuţii de control din cadrul autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură, pentru dispozitivele speciale de marcat prevăzute la art. 4 alin. (4) lit. d);

    d) notei de justificare a numărului dispozitivelor speciale de marcat.

    (5) Unităţile specializate prevăzute la alin. (1) au obligaţia de a confecţiona dispozitive speciale de marcat numai dacă obţin certificatul de abilitare, emis de către comisia care funcţionează în cadrul autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură.
<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic