Având în vedere prevederile
art. 25 din Hotărârea Guvernului nr. 1.853/2005 privind sprijinul direct al statului prin acordarea de subvenţii, în anul 2006, producătorilor agricoli din sectorul animalier şi din sectorul piscicol, cu modificările şi completările ulterioare, în temeiul
Hotărârii Guvernului nr. 155/2005 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, cu modificările şi completările ulterioare, în baza Referatului Direcţiei de creştere a animalelor şi produse animaliere nr. 101.168/2006, ministrul agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale emite următorul ordin:
ART. I Normele metodologice de aplicare a
Hotărârii Guvernului nr. 1.853/2005 privind sprijinul direct al statului prin acordarea de subvenţii, în anul 2006, producătorilor agricoli din sectorul animalier şi din sectorul piscicol, precum şi condiţiile de acordare a subvenţiilor, aprobate prin
Ordinul ministrului agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale nr. 94/2006, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 179 din 24 februarie 2006, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică după cum urmează: 1. Litera b) a alineatului (3) al articolului 5 va avea următorul cuprins: "b) certificatul de atestare ecologică a vacilor de lapte/bivoliţelor, certificatul de atestare ecologică a exploataţiei sau certificatul Master însoţit de anexă pentru solicitanţii care fac parte dintr-o schemă de certificare "în grup", după caz, eliberat de organismul de inspecţie şi certificare acreditat de Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale cu care producătorul a încheiat contract." 2. După alineatul (2) al articolului 5^1 se introduc două noi alineate, alineatele (2^1) şi (2^2), cu următorul cuprins: "(2^1) Documentele necesare pentru persoanele fizice care livrează tineret bovin mascul la unităţi de procesare a cărnii autorizate sanitar-veterinar sunt următoarele: a) copie de pe biletul de proprietate a animalelor, eliberat de consiliul local, în care se va menţiona numărul de animale deţinute de proprietar, înscrise în Registrul agricol; b) copie de pe certificatul sanitar-veterinar emis de direcţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor judeţeană sau a municipiului Bucureşti, după caz, în care se vor menţiona numele proprietarului animalului, numărul matricol al animalului şi destinaţia (unitatea de procesare a cărnii); c) copie de pe borderoul de achiziţie întocmit de unitatea de procesare a cărnii, în care să se evidenţieze numele proprietarului animalului, numărul matricol al animalului, precum şi greutatea acestuia; d) copii de pe actele care atestă efectuarea plăţii animalului de către unitatea de procesare;