Inapoi la Cautare

ORDIN 66 /1995


privind deschiderea de contingente tarifare la importul în România a unor produse agricole în conformitate cu angajamentele de acces curent, asumate în Runda Uruguay, pentru perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 1996


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 30.05.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (30.05.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    2. Numele şi specimenele de semnături ale persoanelor din cadrul Direcţiei Generale de Integrare şi Relaţii Multilaterale împuternicite să semneze aceste certificate de acces curent şi specimenul de ştampila vor fi transmise la Direcţia Generală a Vamilor în vederea difuzării acestora la unităţile vamale din teritoriu.

    ART. 4

    1. Alocarea cotelor în cadrul contingentelor tarifare se va face în ordinea prezentării solicitărilor importatorilor, pe baza principiului primul venit - primul servit, prin completarea casutelor 2 şi 8 ale Certificatului de acces curent prevăzut la articolul 1 şi avizarea acestuia.

    La alocarea cotelor se va urmări asigurarea unui tratament nediscriminatoriu pentru toţi importatorii interesaţi, din România, în ceea ce priveşte accesul la aceste contingente tarifare, până la epuizarea contingentelor.

    2. În scopul realizării obiectivului prevăzut la punctul 1 de mai sus, cota care poate fi alocata la fiecare solicitare de beneficiere de regimul de import prevăzut de prezentul ordin, nu va depăşi proporţia prevăzută în anexa nr. I din fiecare contingent tarifar disponibil, până la epuizarea acestuia dar nu mai puţin decât cantităţile minime comerciale.

    3. Certificatele de acces curent vor avea o valabilitate de doua luni de zile de la data eliberării, fără ca durata de valabilitate să depăşească sfârşitul perioadei pentru care a fost stabilit contingentul.

    4. Certificatele de acces curent nu sunt transmisibile fiind valabile numai pentru operatorul economic importator care a obţinut certificatul.

    5. Toţi operatorii economici care au obţinut certificate de acces curent au obligaţia ca după efectuarea operaţiunii de vamuire, pentru care au obţinut certificatul, sa transmită la Ministerul Comerţului, Direcţia Generală de Integrare şi Relaţii Multilaterale, o copie a declaraţiei vamale de import.

    În cazurile în care, indiferent de motiv, certificatele de acces curent nu sunt utilizate, până la sfârşitul perioadei de valabilitate, operatorul economic titular are obligaţia sa returneze certificatul neutilizat, la Direcţia Generală de Integrare şi Relaţii Multilaterale, în termen de 5 zile de la data expirării.

    Nerespectarea prevederilor primelor doua alineate atrage după sine penalizarea operatorului economic respectiv, care nu mai poate beneficia de acces la regimul preferenţial în viitor.

    4. Ministerul Comerţului va informa prin mijloace mass-media cu privire la momentul în care au fost epuizate contingentele prevăzute în acest regim.

    ART. 5

    Direcţia Generală de Integrare şi Relaţii Multilaterale din Ministerul Comerţului va lua măsurile necesare pentru aducerea la îndeplinire a prevederilor prezentului ordin.

    ART. 6

    Anexele nr. I şi nr. II fac parte integrantă din prezentul ordin.
<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic