Inapoi la Cautare

ORDIN 65 /1995


privind deschiderea de contingente tarifare cu taxa redusă la importul în România a unor produse agricole în conformitate cu angajamentele decurgând din Acordul de Comerţ Liber dintre România şi Republica Slovaca


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 29.03.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (29.03.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    În baza Hotărârii Guvernului nr. 454/1994 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Comerţului,

    luând în considerare Acordul de Comerţ Liber dintre România şi Republica Slovaca, ratificat prin Legea nr. 141/1994,

    având în vedere prevederile Protocolului 2 din Acordul de Comerţ Liber care cuprinde obligaţia asumată de România de a deschide, pentru unele produse agro-alimentare, contingente tarifare preferenţiale,

    considerând ca este necesar să se asigure un tratament nediscriminatoriu pentru importatorii din România, în ceea ce priveşte accesul la aceste contingente, până la epuizarea acestora,

    ministrul comerţului emite următorul ORDIN:

    1. Pentru perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 1996 importurile în România în regim preferenţial de produse agricole originare din Republica Slovaca şi respectând criteriile de origine cuprinse în Protocolul 3 al Acordului de Comerţ Liber dintre România şi Republica Slovaca, înscrise în anexa nr. I, sunt supuse unor contingente tarifare după cum este prevăzut în respectiva anexa.

    2. Admiterea la import a mărfurilor în cadrul regimului preferenţial, prevăzut de prezentul ordin, se va face numai în baza Certificatului de import, prevăzut în anexa nr. II.

    ART. 2

    Alocarea de cote în cadrul contingentelor tarifare menţionate la articolul 1 (1) este asigurata de Ministerul Comerţului - Direcţia Generală de Integrare şi Relaţii Multilaterale.

    ART. 3

    1. Pentru admiterea importurilor în care regimul la care se referă articolul 1 (1), operatorii economici importatori interesaţi din România, ai produselor care fac obiectul prezentului ordin, vor solicita alocarea de cote, la Direcţia Generală de Integrare şi Relaţii Multilaterale.

    În acest scop, importatorii vor completa şi prezenta un Certificat de import, conform formularului din anexa nr. II.

    Formularele vor fi completate de către operatorii economici importatori interesaţi cu toate datele şi informaţiile solicitate prin acest document, cu excepţia casutelor rezervate pentru viza autorităţilor abilitate sa elibereze Certificatele de import (casutele 2 şi 8 din formular) şi vor fi însoţite de o copie a documentului de transport (care să ateste expedierea mărfurilor) şi de o copie a certificatului de origine tip EUR 1, eliberat de autorităţile slovace (care să probeze originea mărfurilor în Republica Slovaca).

    Răspunderea pentru veridicitatea datelor şi informaţiilor înscrise în formulare revine importatorilor solicitanţi.

    2. Numele şi specimenele de semnături ale persoanelor din cadrul Direcţiei Generale de Integrare şi Relaţii Multilaterale împuternicite să semneze aceste certificate de acces curent şi specimenul de ştampila vor fi transmise la Direcţia Generală a Vamilor în vederea difuzării acestora la unităţile vamale din teritoriu.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic