Inapoi la Cautare

ORDIN 641 /2007


privind aprobarea sumelor, a condiţiilor şi a modului de acordare a acestor sume pentru achiziţia materialului seminal congelat de taur şi a agentului criogenic folosit la conservare în anul 2007


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 26.01.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (26.01.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    Având în vedere prevederile art. 35 din Legea zootehniei nr. 72/2002, cu modificările şi completările ulterioare,

    în temeiul Hotărârii Guvernului nr. 385/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale,

    văzând Referatul de aprobare nr. 290.458 din 3 iulie 2007 al Direcţiei politici de piaţă în sectorul zootehnic,

    ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale emite prezentul ordin.

    ART. 1

    (1) Se acordă sprijin financiar pentru achiziţia materialului seminal congelat provenit de la tauri atestaţi şi autorizaţi oficial, folosit la însămânţarea artificială, precum şi pentru achiziţia agentului criogenic folosit la conservare.

    (2) Prin taur atestat şi autorizat oficial se înţelege orice taur testat după descendenţi, a cărui valoare de ameliorare globală este de minimum 100%, cu o precizie a estimării valorii de ameliorare de minimum 50%, precum şi tăuraşul introdus în testare, pentru care a fost emis un document de autorizare de Agenţia Naţională pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie "Prof. dr. G.K. Constantinescu".

    (3) Pentru efectivele de animale din exploataţii care deţin cotă de lapte se acordă material seminal de la tauri din rase de lapte şi mixte, iar pentru efectivele de animale din exploataţii care nu deţin cotă de lapte se acordă material seminal din următoarele rase de carne: Aberdeen Angus, Charolaise, Limousine, Chianina, Piemonteză, Bleu Blanc Belgique, Blonde a'Aquvitane şi Marchiziana.

    (4) Sumele acordate pentru achiziţia de material seminal congelat sunt prevăzute în anexa nr. 1.

    (5) Agentul criogenic folosit la conservare este finanţat integral din fonduri bugetare şi se achiziţionează de direcţiile pentru agricultură şi dezvoltare rurală judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, din bugetul alocat cu această destinaţie, conform Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 337/2006, cu modificările şi completările ulterioare.

    ART. 2

    Beneficiarii formei de sprijin financiar pentru achiziţia materialului seminal congelat provenit de la tauri atestaţi şi autorizaţi oficial sunt asociaţiile crescătorilor de bovine care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:

    a) sunt acreditate de Agenţia Naţională pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie "Prof. dr. G.K. Constantinescu";

    b) au operatori însămânţători angajaţi sau contracte de colaborare cu operatori însămânţători independenţi, atestaţi de unitatea pentru ameliorare şi reproducţie în zootehnie judeţeană, care să prevadă obligaţia asociaţiei de a aproviziona punctele de însămânţare artificială cu material seminal şi de a constitui o bază de date cu datele de însămânţare şi fătare, conform modelului furnizat de Agenţia Naţională pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie "Prof. dr. G.K. Constantinescu", precum şi obligaţia operatorilor însămânţători de a transmite datele privind însămânţările realizate;

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic