Inapoi la Cautare

ORDIN 63 /1995


privind aplicarea în 1996 a mecanismului de supraveghere a exportului în Uniunea Europeană a unor produse siderurgice originare din România, reglementate prin Tratatul Comunităţii Europene a Cărbunelui şi Oţelului (CECO)


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 21.12.1995 și 18.12.1996 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 21.12.1995 și 18.12.1996 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    În baza Hotărârii Guvernului nr. 454/1994, privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Comerţului şi aprobarea Guvernului României nr. 5/5283/16.11.1995,

    ministrul comerţului emite următorul ORDIN:

    ART. 1

    Începând cu data de 1 ianuarie 1996, exportul în Uniunea Europeană (U.E.) de produse siderurgice, originare din România, care sunt reglementate prin Tratatul de Instituire a Comunităţii Europene a Carbunelui şi Otelului (CECO), prezentate în anexa nr. I, va face obiectul unei supravegheri preventive din punct de vedere cantitativ, în care sens Ministerul Comerţului va elibera licenţe de export tip CECO, al căror model convenit cu Uniunea Europeană figurează în anexa nr. II.

    Nivelul de preţ înscris în contract şi reluat în cererea de eliberare a licenţei, angajează responsabilitatea totală a producătorului şi exportatorului din punct de vedere al eficientei operaţiunii, al preţurilor normale obtenabile pe pieţele de destinaţie şi al eventualelor măsuri antidumping.

    ART. 2

    Licentele de export tip CECO, se vor elibera într-un termen maxim de 10 zile, de la data înregistrării la Registratura Ministerului Comerţului, a cererii exportatorului român, conform modelului din anexa nr. III, corect completată.

    La cererea de eliberare a licenţei se va anexa licenta de export statistica. Eliberarea licenţei de export tip CECO nu este obligatorie în cazul existenţei unei licenţe statistice, în situaţiile în care de comun acord cu Comisia U.E., se convin şi alte soluţii reciproc acceptabile de reglementare a exportului.

    ART. 3

    Licenta de export tip CECO, eliberata de către Ministerul Comerţului - Direcţia Generală de Integrare şi Relaţii Multilaterale, este valabilă numai pentru export în ţara de destinaţie, membra a UE, ale carei autorităţi urmează sa elibereze pe baza acesteia o licenta de import. Cantităţile înscrise în licenta de export tip CECO, trebuie să corespundă de regula, cu cantităţile ce constituie obiectul unei livrări.

    Licenta de export tip CECO, se eliberează cu cel mult o luna înainte de livrarea mărfii.

    ART. 4

    Cererea de eliberare a licenţei de export tip CECO depusa la Ministerul Comerţului de către exportatorul român va trebui sa conţină în mod obligatoriu următoarele date:

    a) - numele şi adresa exportatorului;

    b) - numele şi adresa completa a destinatarului (importatorului);
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

  • Telefon:
    (0233) 211 020 / (0233) 218 110
  • E-mail:
    office@ctce.ro
  • Adresa:
    Bd. Decebal, nr. 32
    610076, Piatra Neamt, Neamt
    Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic