Inapoi la Cautare

ORDIN 593 /2006


privind legitimaţiile de inspecţie fiscala


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 02.07.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (02.07.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    În baza prevederilor art. 12 din Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, aprobata cu modificari şi completari prin Legea nr. 105/2006,

    având în vedere dispozitiile art. 103 alin. (7) din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscala, republicată, cu modificările şi completările ulterioare,

    în baza art. 6 lit. n) din anexa la Hotărârea Guvernului nr. 1/2006 privind aprobarea Regulamentului de organizare şi functionare a Administraţiei Fondului pentru Mediu,

    în temeiul art. 5 alin. (8) din Hotărârea Guvernului nr. 408/2004 privind organizarea şi functionarea Ministerului Mediului şi Gospodăririi Apelor, cu modificările şi completările ulterioare,

    ministrul mediului şi gospodăririi apelor emite următorul ordin:

    ART. 1

    Pentru desfăşurarea inspecţiei fiscale, potrivit Ordonantei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscala, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, se vor elibera legitimatii de inspecţie fiscala personalului cu atribuţii de control din cadrul Administraţiei Fondului pentru Mediu, conform modelului din anexa.

    ART. 2

    Personalul cu atribuţii de inspecţie fiscala este reprezentat de salariaţii Administraţiei Fondului pentru Mediu care indeplinesc astfel de activităţi potrivit sarcinilor din fisa postului.

    ART. 3

    (1) Legitimatiile de inspecţie fiscala prevăzute la art. 1 atesta imputernicirea speciala a titularului în faţa contribuabilului ce implica exercitiul autorităţii de stat, acordată acestuia pe timpul indeplinirii atribuţiilor ce-i revin, potrivit titlului VII - Inspecţia fiscala - din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscala, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

    (2) Legitimatia de inspecţie fiscala este valabila numai însoţită de ordinul de serviciu semnat de conducatorul Administraţiei Fondului pentru Mediu.

    (3) Activitatea de inspecţie fiscala se desfăşoară în baza legitimatiei de inspecţie fiscala şi a ordinului de serviciu emis de conducatorul Administraţiei Fondului pentru Mediu.

    ART. 4

    Personalul cu atribuţii de inspecţie fiscala are dreptul sa inspecteze locurile în care îşi desfăşoară activitatea contribuabilul, să constate şi sa investigheze fiscal toate actele şi faptele rezultand din activitatea contribuabilului supus inspecţiei fiscale sau a altor persoane, privind legalitatea şi conformitatea declaratiilor privind oblibaţiile la Fondul pentru mediu, corectitudinea şi exactitatea indeplinirii obligaţiilor la Fondul pentru mediu, în vederea descoperirii de elemente noi, relevante pentru aplicarea legii. La cerere, organele de politie, jandarmerie ori alti agenti ai forţei publice au obligaţia de a-şi da concursul la indeplinirea atribuţiilor organelor de inspecţie fiscala.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic