Inapoi la Cautare

ORDIN 577 /2006


privind aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor titlului XI - "Finanţarea unor cheltuieli de sănătate" din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 13.08.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (13.08.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

                                NORME

    de aplicare a prevederilor titlului XI - "Finanţarea unor cheltuieli de sănătate" din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii

    1. Contribuţiile instituite pentru combaterea consumului excesiv de produse din tutun şi băuturi alcoolice, precum şi pentru finanţarea unor cheltuieli de sănătate se suportă de persoanele juridice care produc sau importă produse din tutun şi băuturi alcoolice, după cum urmează:

    a) produse din tutun:
	

    1. pentru ţigarete - cu suma de 10 euro/1.000 ţigarete;
    2. pentru ţigări şi - cu suma de 10 euro/1.000 bucăţi;
       ţigări de foi
    3. pentru tutun - cu suma de 13 euro/kg;
       destinat fumatului


    b) pentru băuturi alcoolice, altele decât bere, vinuri, băuturi fermentate - altele decât bere şi vinuri -, produse intermediare, aşa cum sunt definite prin Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, contribuie cu suma de 200 euro pe hectolitru alcool pur sau 2 euro pe fiecare litru alcool pur.

    2. (1) Contribuţiile prevăzute la art. 363 alin. (1) lit. a) şi b) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii se deduc din accizele datorate de către persoanele juridice care produc sau importă produse din tutun şi băuturi alcoolice - altele decât bere, vinuri, băuturi fermentate, altele decât bere şi vinuri, produse intermediare -, stabilite prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 33/2006 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, după cum urmează:

    a) pentru produsele din tutun din producţia internă, contribuţia pentru finanţarea unor cheltuieli de sănătate se deduce din suma reprezentând valoarea accizelor aferente livrărilor de astfel de produse;

    b) pentru băuturile alcoolice din producţia internă, marcate cu banderole achiziţionate după data intrării în vigoare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 33/2006, contribuţia pentru finanţarea unor cheltuieli de sănătate se deduce din valoarea accizelor corespunzătoare cantităţii de banderole înscrise în notele de comandă, determinată pe baza nivelului prevăzut de această ordonanţă de urgenţă;

    c) pentru băuturile alcoolice şi pentru produsele din tutun din import, contribuţia pentru finanţarea unor cheltuieli de sănătate se deduce din valoarea accizelor corespunzătoare marcajelor din notele de comandă aprobate, fără a se efectua plata acesteia la data aprobării notei de comandă. Contribuţia se va plăti în contul Ministerului Sănătăţii Publice şi va fi aferentă livrărilor de astfel de produse efectuate pe piaţa internă.

    (2) Pentru băuturile alcoolice din producţia internă, livrate începând cu luna mai 2006, marcate cu banderole achiziţionate la o dată anterioară acestei luni, pentru care acciza a fost plătită anticipat la momentul achiziţionării banderolelor, contribuţia pentru finanţarea unor cheltuieli de sănătate nu se deduce din această acciză. În acest caz, valoarea contribuţiei va fi înscrisă distinct în facturile aferente livrărilor respective, determinată pe baza cursului de schimb valutar utilizat la calculul accizelor, aceasta fiind şi suma care se va vira în contul Ministerului Sănătăţii Publice.

    (3) Pentru băuturile alcoolice şi produsele din tutun ce urmează a fi importate după data intrării în vigoare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 33/2006, pentru care marcajele au fost aprobate înainte de această dată, contribuţia nu se deduce din valoarea accizelor calculate la momentul aprobării notelor de comandă. Contribuţia aferentă importurilor respective se va plăti în contul Ministerului Sănătăţii Publice şi va fi aferentă livrărilor de astfel de produse efectuate pe piaţa internă.

    (4) Valoarea în lei a contribuţiilor se determină la data plăţii acestora prin transformarea sumelor exprimate în echivalent euro la cursul de schimb valutar utilizat pentru calculul accizelor, din care s-au dedus aceste contribuţii.

    (5) Sumele reprezentând contribuţiile prevăzute la art. 363 alin. (1) lit. a) şi b) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii se declară de către plătitori, lunar, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în care a avut loc livrarea produselor.

    (6) Sumele reprezentând contribuţiile pentru finanţarea unor cheltuieli de sănătate se virează de către plătitori producători sau importatori ai produselor supuse acestui regim -, lunar, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în care a avut loc livrarea produselor, la unităţile Trezoreriei Statului în a căror rază îşi au domiciliul fiscal, astfel:

    - în contul 51.14.10.03 "Disponibil din accize încasate din vânzarea produselor din tutun, conform art. 363 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 95/2006" - contribuţiile datorate conform art. 363 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 95/2006 de persoanele juridice care produc produse din tutun;
<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic