Inapoi la Cautare

ORDIN 573 /2008


pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a Contractului-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anul 2008, aprobate prin Ordinul ministrului sănătăţii publice nr. 522/2008 şi Ordinul preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 236/2008


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 06.10.2008 și 31.03.2009 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 06.10.2008 și 31.03.2009 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    4. În anexa nr. 17, după articolul 11 se introduce un nou articol, articolul 11^1, cu următorul cuprins:

    "Art. 11^1. - (1) Spitalele sunt obligate să suporte pentru asiguraţii internaţi în regim de spitalizare continuă şi în regim de spitalizare de zi toate cheltuielile necesare pentru rezolvarea cazurilor respective, inclusiv pentru medicamente, materiale sanitare şi investigaţii paraclinice.

    (2) În situaţia în care asiguraţii, pe perioada internării în spital, în baza unor documente medicale întocmite de medicul curant din secţia în care aceştia sunt internaţi şi avizate de şeful de secţie şi managerul spitalului, suportă cheltuieli cu medicamente, materiale sanitare şi investigaţii paraclinice la care ar fi fost îndreptăţiţi fără contribuţie personală, în condiţiile prezentului contract-cadru, spitalele rambursează contravaloarea acestor cheltuieli la cererea asiguraţilor.

    (3) Rambursarea cheltuielilor prevăzute la alin. (2) reprezintă o obligaţie exclusivă a spitalelor şi se realizează numai din veniturile acestora, pe baza unei metodologii proprii."

    5. În tabelul din anexa nr. 17a), poziţia 197 se modifică şi va avea următorul cuprins:
	

┌──────┬──────┬─────────────────────────────────────┬────────┬────────┐
│ "197 │ MS01 │ SPITALUL CLINIC JUDEŢEAN DE URGENŢĂ │ 1,1769 │ 1.380" │
│ │ │ TÂRGU MUREŞ │ │ │
└──────┴──────┴─────────────────────────────────────┴────────┴────────┘


    6. În tabelul din anexa nr. 17a), după poziţia 197 se introduce o nouă poziţie, poziţia 197 bis, cu următorul cuprins:
	

┌──────────┬──────┬────────────────────────────────┬────────┬────────┐
│ "197 bis │ MS02 │ SPITALUL CLINIC JUDEŢEAN MUREŞ │ 0,9935 │ 1.380" │
└──────────┴──────┴────────────────────────────────┴────────┴────────┘


    7. În anexa nr. 21, la capitolul I litera C, punctul III. 16 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "16. La externare, bolnavii cu fracturi ale membrelor inferioare imobilizate în aparate gipsate, ale centurii pelviene, coloanei vertebrale, bolnavii cu deficit motor neurologic major şi care necesită transport la externare, nefiind transportabili cu mijloace de transport convenţionale, pot fi transportaţi, inclusiv în alt judeţ, cu avizul casei de asigurări de sănătate cu care furnizorul de servicii de transport sanitar a încheiat contract; transportul poate fi realizat fie de furnizorul de servicii de transport aflat în relaţii contractuale cu aceeaşi casă de asigurări de sănătate cu care unitatea sanitară din care se externează pacientul are încheiat contract de furnizare de servicii medicale, fie de furnizorul de servicii de transport aflat în relaţii contractuale cu casa de asigurări de sănătate în a cărei rază teritorială se află domiciliul pacientului externat, cu respectarea prevederilor anterioare."

    8. În anexa nr. 22, articolul 2 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "Art. 2. - (1) Suma contractată de către casele de asigurări de sănătate cu unităţile medicale specializate publice autorizate şi evaluate reprezintă bugetul global şi se stabileşte astfel:

    a) pentru serviciile de transport cu autovehicule, suma contractată este egală cu numărul de kilometri echivalenţi (dus-întors) pentru mediul urban şi numărul de kilometri efectiv realizaţi pentru mediul rural, estimaţi a fi parcurşi, înmulţit cu tariful pe kilometru parcurs negociat între furnizori şi casele de asigurări de sănătate. Acest tarif se stabileşte în limita tarifului maxim decontat de casele de asigurări de sănătate prevăzut la art. 7, astfel încât la unităţile la care se înregistrează timpi de aşteptare mai ridicaţi, respectiv distanţe parcurse mai mici, să se acorde tarife pe kilometru spre limita maximă, în vederea acoperirii cheltuielilor aferente timpului de aşteptare.

    Pentru serviciile de transport aerian şi pe apă, suma contractată se calculează pe baza numărului de ore de zbor, respectiv a numărului de mile marine estimat, înmulţit cu tariful negociat pe ora de zbor, respectiv pe milă marină;

    b) pentru serviciile medicale de urgenţă - solicitări, suma contractată este egală cu numărul de solicitări estimate înmulţit cu tariful pe solicitare.

    Tariful pe solicitare pentru serviciile efectuate cu mijloace de intervenţie/transport aerian şi mijloace de intervenţie/transport pe apă se negociază între casele de asigurări de sănătate şi furnizori, avându-se în vedere toate cheltuielile necesare acordării serviciilor medicale, cu excepţia celor aferente medicamentelor şi materialelor sanitare necesare intervenţiilor de urgenţă, precum şi a celor aferente mijlocului de transport (cheltuieli de personal pentru conducătorul mijlocului de transport, combustibil, cheltuieli pentru întreţinerea şi repararea mijlocului de transport). La negocierea tarifului pe solicitare, pentru acoperirea cheltuielilor aferente timpului de aşteptare, casele de asigurări de sănătate vor avea în vedere şi frecvenţa solicitărilor.
<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic