Inapoi la Cautare

ORDIN 5722 /2022


privind modificarea şi completarea Metodologiei-cadru de organizare şi desfăşurare a examenului naţional pentru definitivare în învăţământul preuniversitar, aprobată prin Ordinul ministrului educaţiei şi cercetării nr. 5.434/2020


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 04.02.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (04.02.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    (1) Inspecţiile şcolare de specialitate se susţin în perioadele de cursuri conform structurii anului şcolar, în unitatea de învăţământ la care este încadrat candidatul sau, după caz, într-o altă unitate de învăţământ, cu avizul inspectorului şcolar pentru dezvoltarea resursei umane şi aprobarea directorului unităţii de învăţământ primitoare. Prima inspecţie se efectuează în prima jumătate a anului şcolar, iar a doua inspecţie în perioadele de cursuri din a doua jumătate a anului şcolar. În situaţii speciale, dovedite cu documente justificative, candidaţii pot solicita în scris inspectoratului şcolar efectuarea ambelor inspecţii de specialitate în perioadele de cursuri din a doua jumătate a anului şcolar, dar nu la un interval mai mic de 30 de zile."

    3. La articolul 15 alineatul (6), litera b)
 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "b) directorul/directorul adjunct al unităţii de învăţământ în care se desfăşoară inspecţia/responsabilul/membrul comisiei de mentorat didactic şi formare în cariera didactică."

    4. La articolul 16, alineatul (1)
 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "
ART. 16

    (1) Perioada în care candidatul elaborează portofoliul începe după validarea înscrierii la examen."

    5. La articolul 16 alineatul (3), litera b)
 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "b) o scrisoare de intenţie, având între 200 şi 400 de cuvinte, în care se prezintă motivaţia participării la examenul de definitivat, obiectivele şi aşteptările proprii în formarea personală ca profesor, autoaprecierea activităţii/experienţei câştigate pe parcursul desfăşurării activităţii didactice, autoaprecierea portofoliului şi propuneri de ameliorare, inclusiv aprecieri privind strategii/metode/instrumente de predare-învăţare-evaluare în sistem blended-learning/online;"

    6. La articolul 16 alineatul (3) litera c), punctul (i)
 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "(i) planificările calendaristice anuale, pe unităţi de învăţare;"

    7. La articolul 20 alineatul (2), literele c)
, e)
, g)
 şi i)
<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic