Inapoi la Cautare

ORDIN 548 /2014


privind autorizarea operatorilor economici pentru desfăşurarea activităţii conexe activităţilor de transport naval - serviciul de siguranţă remorcajul de manevră al navelor maritime în porturi


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 23.09.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (23.09.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    În conformitate cu prevederile art. 19 alin. (2) şi (3) din Ordonanţa Guvernului nr. 22/1999 privind administrarea porturilor şi a căilor navigabile, utilizarea infrastructurilor de transport naval aparţinând domeniului public, precum şi desfăşurarea activităţilor de transport naval în porturi şi pe căile navigabile interioare, republicată, ale art. 12 lit. i) din Ordonanţa Guvernului nr. 19/1997 privind transporturile, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale art. 9 alin. (7) din Ordonanţa Guvernului nr. 42/1997 privind transportul maritim şi pe căile navigabile interioare, republicată, cu modificările şi completările ulterioare,

    în temeiul art. 4 alin. (1) pct. 6 şi al art. 5 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 24/2013 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Transporturilor, cu modificările şi completările ulterioare,

    ministrul transporturilor emite următorul ordin:

    ART. 1

    Activitatea conexă activităţilor de transport naval - serviciul de siguranţă remorcajul de manevră al navelor maritime în porturi, denumită în continuare remorcaj de manevră al navelor maritime, poate fi executată numai de operatori economici autorizaţi în acest sens, persoane juridice care, potrivit legii, pot desfăşura activităţi economice sub codul CAEN 5222 - Activităţi de servicii anexe transporturilor pe apă şi care deţin capacităţile şi competenţele necesare desfăşurării acesteia.

    ART. 2

    (1) Ministerul Transporturilor, prin Autoritatea Navală Română, autorizează operatorii economici, la cererea acestora, pentru desfăşurarea remorcajului de manevră al navelor maritime şi emite Autorizaţia pentru desfăşurarea activităţii conexe activităţilor de transport naval - serviciul de siguranţă remorcajul de manevră al navelor maritime în porturi, denumită în continuare autorizaţie.

    (2) Autorizaţia este documentul care atestă capacitatea operatorului economic de a desfăşura activitatea înscrisă în aceasta, în porturile stabilite de către Ministerul Transporturilor, cu respectarea condiţiilor prevăzute în prezentul ordin şi a legislaţiei în vigoare.

    (3) Autorizaţia emisă în vederea desfăşurării remorcajului de manevră al navelor maritime va avea simbolul RNM.

    (4) Administraţiile portuare pot desfăşura remorcajul de manevră al navelor maritime fără a deţine autorizaţia prevăzută de prezentul ordin.

    (5) Pentru remorcajul corpurilor de nave a căror construcţie nu este finalizată sau care sunt avariate şi nu dispun de instalaţii de propulsie, de guvernare sau de semnalizare în stare de funcţiune, Autoritatea Navală Română emite la cererea operatorilor economici o autorizaţie specială, independentă de autorizaţia menţionată la alin. (1), valabilă numai pentru respectiva activitate, cu condiţia prezentării documentaţiei corespunzătoare privind fezabilitatea transportului şi a îndeplinirii condiţiilor speciale, în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare.

    ART. 3

    (1) În vederea autorizării, operatorul economic înaintează Autorităţii Navale Române documentele care fac dovada îndeplinirii criteriilor de autorizare prevăzute în anexa nr. 1, însoţite de o cerere scrisă.

    (2) În termen de 30 de zile de la data depunerii cererii de autorizare şi a documentaţiei complete, Autoritatea Navală Română va emite autorizaţia solicitată sau va comunica în scris motivele refuzului, după caz.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic