Inapoi la Cautare

ORDIN 548 /2006


privind modificarea Ordinului inspectorului de stat şef al Inspecţiei de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat nr. 333/2006


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 03.01.2007 și 08.10.2009 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 03.01.2007 și 08.10.2009 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    Având în vedere prevederile Ordinului inspectorului de stat şef al Inspecţiei de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat nr. 147/2006 privind obligativitatea instituţiilor şi unităţilor de interes public de a numi personal tehnic responsabil pentru supravegherea instalaţiilor din domeniul ISCIR, ale Ordinului inspectorului de stat şef al Inspecţiei de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat nr. 253/2006 privind aprobarea modelului de autorizaţie pentru responsabilul cu supravegherea şi verificarea tehnică a instalaţiilor, cu modificările ulterioare, ale Ordinului inspectorului de stat şef al Inspecţiei de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat nr. 333/2006 pentru aprobarea Procedurii privind autorizarea operatorilor responsabili cu supravegherea tehnică a instalaţiilor şi a modelului Autorizaţiei pentru supravegherea şi verificarea tehnică a instalaţiilor,

    în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 738/2003 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Economiei şi Comerţului, cu modificările şi completările ulterioare,

    în temeiul Hotărârii Guvernului nr. 1.340/2001 privind organizarea şi funcţionarea Inspecţiei de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat, cu modificările şi completările ulterioare,

    inspectorul de stat şef al Inspecţiei de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat emite următorul ordin:

    ART. I

    Anexa nr. 1 la Ordinul inspectorului de stat şef al Inspecţiei de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat pentru aprobarea Procedurii privind autorizarea operatorilor responsabili cu supravegherea tehnică a instalaţiilor şi a modelului Autorizaţiei pentru supravegherea şi verificarea tehnică a instalaţiilor nr. 333/2006, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 770 din 11 septembrie 2006, se modifică şi se completează după cum urmează:

    1. Articolul 5 va avea următorul cuprins:

    "Art. 5. - Ordinele inspectorului de stat şef al ISCIR referitoare la RSVTI, coroborate cu celelalte dispoziţii legale în vigoare, precum şi prevederile prezentei proceduri au ca scop prevenirea accidentelor şi avariilor produse la echipamentele din domeniul ISCIR, fapt ce duce la necesitatea creşterii gradului de siguranţă a utilizării echipamentelor din acest domeniu, în special acolo unde acestea sunt folosite de instituţiile publice, unităţile de interes public sau care oferă servicii publice, indiferent de forma de proprietate, acest lucru implicând responsabilitatea pe care trebuie să şi-o asume deţinătorii acestora, prin luarea tuturor măsurilor pentru ca exploatarea acestor bunuri să se facă numai prin personal tehnic de specialitate, autorizat de ISCIR."

    2. La articolul 7 alineatul (1), literele g), h) şi i) vor avea următorul cuprins:

    "g) anunţarea telefonic şi/sau în scris, în maximum 8 ore de la data luării la cunoştinţă, a inspecţiei teritoriale ISCIR de care aparţin, despre producerea unor avarii sau accidente la echipamentele/instalaţiile pe care le au în evidenţă;

    h) anunţarea conducerii deţinătorului/utilizatorului (inclusiv în scris) despre necesitatea opririi unor instalaţii sau echipamente ISCIR din cauza defecţiunilor apărute ori ca urmare a necesităţii efectuării unor lucrări de întreţinere, verificare, revizii, înlocuiri de piese sau reparaţii capitale;

    i) anunţarea conducerii deţinătorului/utilizatorului (inclusiv în scris) despre nerespectarea regimului de folosire a echipamentelor sau instalaţiilor ISCIR de către personalul de exploatare;".

    3. La articolul 7, alineatul (2) va avea următorul cuprins:

    "(2) Conducătorul/administratorul unităţii răspunde singur faţă de societatea la care îşi desfăşoară activitatea, precum şi în faţa organelor de control ale statului, dacă împiedică în orice fel sau nu aprobă cererile persoanei angajate ca RSVTI, care au ca scop îndeplinirea obligaţiilor de serviciu identificate la alin. (1) şi cele precizate în Prescripţiile tehnice şi în ordinele inspectorului de stat şef al ISCIR."

    4. La articolul 18, alineatul (4) va avea următorul cuprins:
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic