Inapoi la Cautare

ORDIN 5121 /2008


privind modificarea şi completarea Ordinului vicepreşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 6.632/2007 pentru aprobarea Normelor tehnice de utilizare a Sistemului de control al exportului


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 09.06.2008 și 30.06.2009 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 09.06.2008 și 30.06.2009 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    "Art. 49. - (1) Prin discrepanţe minore se înţelege, în principal, orice eroare materială care nu afectează operaţiunea de export în cauză.

    (2) Discrepanţă minoră este considerat şi deficitul de mărfuri, la care face referire art. 793a) alin. (5) primul paragraf din Regulamentul Comisiei (CEE) nr. 2.454/1993 .

    (3) În cazul în care, în urma controlului, lucrătorul vamal constată discrepanţe minore între datele declarate şi cele constatate, acestea sunt transmise biroului vamal de export prin intermediul aplicaţiei ECS-RO, respectiv prin înscrierea în câmpul «rezultatul controlului» a codului «A4» cu semnificaţia «Discrepanţe minore». Lucrătorul vamal consemnează modificarea datelor din AER în aplicaţia ECS-RO şi pe EAD, respectiv LOI, conform constatărilor controlului. Modificările EAD-ului, respectiv LOI, se certifică de către lucrătorul vamal prin aplicarea semnăturii şi a ştampilei personale. Biroul vamal de ieşire supraveghează ieşirea fizică a mărfurilor de pe teritoriul vamal al Comunităţii, vizează EAD-ul şi transmite mesajul ce conţine codul rezultatului controlului la biroul vamal de export în termenul prevăzut la art. 796d alin. (2) din Regulamentul Comisiei (CEE) nr. 2.454/1993 ."

    6. Articolul 50 din anexă se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "Art. 50. - (1) Prin discrepanţe majore se înţelege orice eroare care nu poate fi corectată, respectiv diferenţe în ceea ce priveşte natura mărfurilor declarate şi a celor constatate, la care face referire art. 793a) alin. (5) al treilea paragraf din Regulamentul Comisiei (CEE) nr. 2.454/1993 .

    (2) Discrepanţă majoră este considerat şi excedentul de mărfuri, la care face referire art. 793a) alin. (5) al doilea paragraf din Regulamentul Comisiei (CEE) nr. 2.454/1993 . Totuşi, în situaţia în care pentru cantitatea constatată în plus, declarantul/reprezentantul depune o declaraţie vamală de export la biroul vamal de ieşire, eroarea în cauză se consideră discrepanţă minoră. În acest caz se aplică în mod corespunzător prevederile art. 49 alin. (2).

    (3) Când, în urma controlului, lucrătorul vamal constată discrepanţe majore, constatările sunt transmise biroului vamal de export prin intermediul aplicaţiei ECS-RO, respectiv prin înscrierea în câmpul «rezultatul controlului» a codului «B1» cu semnificaţia «Nesatisfăcător». În acest caz biroul vamal interzice ieşirea mărfurilor de pe teritoriul comunitar."

    7. Articolul 51 din anexă se abrogă.

    8. Subtitlul R "Operaţiunea de redirijare" din cadrul capitolului IV se modifică şi va avea următorul cuprins: "R. Operaţiunea de rerutare".

    9. În cuprinsul articolelor 53 şi 54, termenul "redirijare" se înlocuieşte cu termenul "rerutare".

    10. Articolul 55 din anexă se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "Art. 55. - (1) În situaţia în care, pentru mărfurile care au făcut obiectul declaraţiei pentru export în ECS, la un birou vamal din România se deschide o operaţiune de tranzit conform art. 793b din Regulamentul Comisiei (CEE) nr. 2.454/1993 sau acestea sunt preluate în cadrul unui contract de transport unic, conform art. 793 alin. (2) lit. b şi art. 793b alin. (2) din Regulamentul Comisiei (CEE) nr. 2.454/1993 , sau se emite un document administrativ însoţitor conform art. 793c din Regulamentul Comisiei (CEE) nr. 2.454/1993 , acest birou efectuează operaţiunea de rerutare.

    (2) Biroul de plecare pentru operaţiunea de tranzit sau biroul vamal unde se solicită preluarea mărfurilor pe un document unic de transport sau pe un document administrativ însoţitor are obligaţia de a confirma informatic operaţiunea de export emisă în aplicaţia ECS.

    (3) Biroul vamal de plecare înscrie în documentul de tranzit menţiunile referitoare la datele de identificare ale operaţiunii de export şi invers. Biroul vamal unde se solicită preluarea mărfurilor pe un document unic de transport sau pe un document administrativ însoţitor înscrie în documentul unic de transport sau în documentul administrativ însoţitor menţiunile referitoare la datele de identificare ale operaţiunii de export şi invers."

    11. După articolul 60 se introduce un nou capitol, capitolul VI, cu următorul cuprins:
<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic