Inapoi la Cautare

ORDIN 4858 /2022


privind activitatea de acordare a asistenţei medicale, a tratamentului şi îngrijirilor persoanelor private de libertate aflate în locurile de deţinere din subordinea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 05.02.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (05.02.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    (2) Pentru asigurarea activităţii de acordare a asistenţei medicale, a tratamentului şi îngrijirilor, în cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor funcţionează o reţea sanitară proprie.

    (3) Reţeaua sanitară a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor are încadrat personal de specialitate medico-sanitar cu studii superioare şi medii cu drept de liberă practică, membri ai organizaţiilor profesionale medicale naţionale, precum şi personal auxiliar sanitar şi personal din alte specialităţi din domeniul sănătăţii, potrivit normativelor de personal sanitar naţionale şi ale Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

    (4) În caz de deficit al personalului prevăzut la alin. (3), pentru acoperirea necesarului de personal se pot încheia contracte de prestări servicii cu personal de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar din reţeaua sanitară publică, în condiţiile stabilite prin decizie a directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

    (5) Cabinetele medicale, farmaciile de circuit închis, respectiv oficinele locale de distribuţie, infirmeriile, laboratoarele de tehnică dentară şi penitenciarele-spital funcţionează şi se dotează potrivit normelor în vigoare ale Ministerului Sănătăţii, ale sistemului de apărare, ordine publică şi securitate naţională şi ale Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

    ART. 2

    (1) Direcţia medicală din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, denumită în continuare Direcţia medicală, ca unitate sanitară ce coordonează, monitorizează şi verifică activitatea medicală din sistemul administraţiei penitenciare, colaborează atât cu Ministerul Sănătăţii şi unităţile descentralizate ale acestuia, cu celelalte ministere şi instituţii cu reţea sanitară proprie, cu unităţi sanitare sau instituţii de învăţământ şi formare profesională în domeniul medical, casele de asigurări de sănătate, organizaţiile profesionale naţionale, cât şi cu asociaţii şi organizaţii neguvernamentale din domeniul sănătăţii.

    (2) Personalul de specialitate medico-sanitar din cadrul Direcţiei medicale poate acorda, în caz de necesitate cauzată de deficitul de personal de specialitate medico-sanitar sau în cadrul unor misiuni operative dispuse, asistenţă medicală în reţeaua sanitară a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, cu respectarea legislaţiei în vigoare şi în limita competenţelor.

    ART. 3

    Obiectivele generale ale activităţii de acordare a asistenţei medicale, a tratamentului şi îngrijirilor în reţeaua sanitară a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor sunt următoarele:

    a) evaluarea stării de sănătate a persoanelor private de libertate;

    b) prestarea de servicii medicale de calitate şi eficiente pentru asigurarea stării de sănătate a persoanelor private de libertate;

    c) promovarea sănătăţii prin programe de educaţie pentru sănătate;

    d) identificarea factorilor de risc cu impact asupra stării de sănătate şi desfăşurarea demersurilor pentru aplicarea măsurilor necesare diminuării şi eliminării acestora;

    e) supravegherea menţinerii condiţiilor igienico-sanitare în locurile de deţinere la standardele stabilite de legislaţia în vigoare şi sesizarea conducerii locului de deţinere asupra deficienţelor, în vederea dispunerii măsurilor urgente de remediere.

    ART. 4

<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic