Inapoi la Cautare

ORDIN 482 /2020


privind stabilirea condiţiilor de acordare în beneficiul poliţiştilor de penitenciare a compensaţiei lunare a chiriei, precum şi a compensaţiei lunare a chiriei pentru plata ratei sau a unei fracţiuni din rata aferentă unui credit ipotecar/imobiliar destinat achiziţionării unei locuinţe sau unui contract de vânzare-cumpărare cu plata în rate a locuinţei


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 22.09.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (22.09.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    Având în vedere prevederile art. 111 alin. (13) din Legea nr. 145/2019
 privind statutul poliţiştilor de penitenciare, cu modificările şi completările ulterioare,

    în temeiul art. 13 din Hotărârea Guvernului nr. 652/2009
 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Justiţiei, cu modificările şi completările ulterioare,

    ministrul justiţiei emite următorul ordin:

    CAP. I

    Compensarea lunară a chiriei

    ART. 1

    (1) Poliţiştii de penitenciare au dreptul, în condiţiile legii, la compensarea lunară a chiriei pentru o locuinţă închiriată în localitatea în care îşi desfăşoară activitatea, în cuantum de până la 50% din salariul lunar net, dar nu mai mult decât chiria prevăzută în contractul de închiriere, încheiat în condiţiile legii.

    (2) Compensarea lunară a chiriei se acordă, în condiţiile legii, şi pentru locuinţele atribuite de către autorităţile administraţiei publice locale sau pentru locuinţele de serviciu. Cererea privind acordarea compensaţiei lunare a chiriei pentru locuinţele atribuite de către autorităţile administraţiei publice locale sau pentru locuinţele de serviciu se înregistrează la secretariatul unităţii în cadrul căreia îşi desfăşoară activitatea poliţistul de penitenciare şi va fi însoţită de o declaraţie a poliţistului de penitenciare, conform anexei nr. 2, şi o declaraţie autentificată la notar a soţului/soţiei/copilului major aflat în întreţinere, după caz, conform anexei nr. 3.

    (3) Sumele încasate în numerar prin casierie din chiriile plătite de persoanele care beneficiază de locuinţă de serviciu se vor vira la bugetul de stat în prima zi lucrătoare de la încasare, cu excepţia unităţilor din sistemul administraţiei penitenciare care nu se află în aceeaşi localitate cu unitatea Trezoreriei Statului la care sunt arondate, pentru care termenul de depunere este de două zile lucrătoare. Sumele încasate în conturile de disponibilităţi ale unităţilor vor fi virate, prin ordin de plată, la bugetul de stat, în termen de trei zile lucrătoare de la data încasării.

    (4) Prin excepţie de la alin. (1), în situaţia inexistenţei unui fond locativ corespunzător în localitatea unde poliţistul de penitenciare îşi desfăşoară activitatea, contractul de închiriere poate avea ca obiect o locuinţă situată într-o localitate aflată la o distanţă de maximum 70 km, în cazul în care nici poliţistul de penitenciare şi nici soţul/soţia sau copiii aflaţi în întreţinere nu au în proprietate personală o locuinţă în acea localitate sau în altă localitate situată mai aproape de locul de muncă.

    (5) Inexistenţa fondului locativ corespunzător, potrivit alin. (4), se atestă de către solicitant printr-o declaraţie pe propria răspundere prin care acesta declară că a efectuat, în vederea închirierii, demersuri de identificare a unei locuinţe situate în localitatea în care îşi desfăşoară activitatea şi că nu a identificat o locuinţă adecvată.

    (6) Distanţa prevăzută la alin. (4) se stabileşte între centrul localităţii unde se află unitatea în care este încadrat poliţistul de penitenciare şi centrul localităţii în care a fost închiriat imobilul pentru care se solicită compensarea lunară a chiriei, pe distanţa cea mai scurtă dintre localităţi, folosindu-se un calculator de rute utilizat la decontarea cheltuielilor de transport.

    (7) De prevederile alin. (1) şi (4) beneficiază şi poliţiştii de penitenciare cărora li s-a atribuit o locuinţă de serviciu din fondul locativ al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor sau, după caz, al unităţii penitenciare în cauză, care nu mai corespunde nevoilor locative ale poliţistului de penitenciare, soţului/soţiei acestuia şi copiilor aflaţi în întreţinere şi la care cel în cauză renunţă.

    ART. 2

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic