Inapoi la Cautare

ORDIN 477 /2008


pentru modificarea şi completarea Metodologiei de distribuire a sumelor plătite de contribuabili în contul unic şi de stingere a obligaţiilor fiscale înregistrate de către aceştia, aprobată prin Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 1.314/2007


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 29.05.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (29.05.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    5. Titlul capitolului V se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "CAPITOLUL V

    Distribuirea sumelor plătite de debitorii care efectuează plata în contul unic şi beneficiază de înlesniri la plată potrivit reglementărilor legale în vigoare"

    6. Punctul 19 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "19. În cazul în care debitorii beneficiază de înlesniri la plată aprobate prin acte administrative diferite, potrivit reglementărilor legale în vigoare, şi efectuează plăţi în contul unic, distribuirea se efectuează pe impozitele, taxele, contribuţiile şi alte sume datorate bugetului general consolidat prevăzute prin Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 1.294/2007, cu modificările ulterioare, indiferent de tipul de creanţă, astfel:

    A. În cazul în care debitorul are în derulare înlesniri la plată acordate prin acte administrative diferite, pentru bugetul de stat şi pentru fiecare din bugetele asigurărilor sociale, după caz, distribuirea sumelor plătite în contul unic se efectuează după cum urmează:

    a) dacă suma plătită este mai mare decât totalul ratelor din luna curentă şi majorărilor de întârziere, aferente obligaţiilor fiscale care se plătesc în contul unic 20.47.01.01. «Venituri ale bugetului de stat - sume încasate pentru bugetul de stat în contul unic, în curs de distribuire», respectiv 55.02. «Disponibil al bugetelor asigurărilor sociale şi fondurilor speciale, în curs de distribuire», stabilite prin graficele de plată, aceasta se va distribui conform prevederilor art. 115 alin. (1) lit. a) din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, denumită în continuare Codul de procedură fiscală. Diferenţa de sumă rămasă după distribuirea efectuată conform precizărilor anterioare se va distribui, în mod proporţional, potrivit prevederilor art. 115 alin. (1) lit. b) din Codul de procedură fiscală, iar ulterior, conform lit. c) a aceluiaşi alineat, după caz;

    b) dacă suma plătită este mai mică decât totalul ratelor din luna curentă şi majorărilor de întârziere, aferente obligaţiilor fiscale care se plătesc în contul unic 20.47.01.01. «Venituri ale bugetului de stat - sume încasate pentru bugetul de stat în contul unic, în curs de distribuire», respectiv 55.02. «Disponibil al bugetelor asigurărilor sociale şi fondurilor speciale, în curs de distribuire», stabilite prin graficele de plată, aceasta se va distribui, în ordine descrescătoare, pe rata şi majorarea de întârziere cu cuantumul cel mai mare aferente unuia dintre actele administrative prin care se acordă înlesniri la plată şi care pot fi acoperite de plată efectuată în contul unic respectiv.

    Diferenţa de sumă rămasă după distribuirea efectuată conform precizărilor anterioare se va distribui pe obligaţiile fiscale curente de a căror plată depinde menţinerea valabilităţii înlesnirii acordate. Eventualele diferenţe se vor distribui potrivit prevederilor art. 115 alin. (1) lit. b) din Codul de procedură fiscală, iar ulterior, conform lit. c) a aceluiaşi alineat, după caz, numai pentru înlesnirile respectate.

    În cazul în care suma plătită nu acoperă niciuna dintre ratele şi majorările de întârziere, aferente obligaţiilor fiscale care se plătesc în contul unic 20.47.01.01. «Venituri ale bugetului de stat - sume încasate pentru bugetul de stat în contul unic, în curs de distribuire», respectiv 55.02. «Disponibil al bugetelor asigurărilor sociale şi fondurilor speciale, în curs de distribuire», stabilite prin graficele de plată, aceasta se va distribui pe rata şi majorarea de întârziere cu cuantumul cel mai mic aferente unuia dintre actele administrative prin care se acordă înlesnirea la plată, proporţional cu obligaţiile eşalonate.

    B. În cazul în care debitorul are în derulare înlesniri la plată acordate printr-un singur act administrativ, distribuirea sumelor plătite în contul unic se efectuează după cum urmează:

    a) dacă suma plătită este mai mare decât totalul ratelor din luna curentă şi majorărilor de întârziere, aferente obligaţiilor fiscale care se plătesc în contul unic 20.47.01.01. «Venituri ale bugetului de stat - sume încasate pentru bugetul de stat în contul unic, în curs de distribuire», respectiv 55.02. «Disponibil al bugetelor asigurărilor sociale şi fondurilor speciale, în curs de distribuire», stabilite prin graficele de plată, aceasta se va distribui conform prevederilor art. 115 alin. (1) din Codul de procedură fiscală;

    b) dacă suma plătită este mai mică decât totalul ratelor din luna curentă şi majorărilor de întârziere, aferente obligaţiilor fiscale care se plătesc în contul unic 20.47.01.01. «Venituri ale bugetului de stat - sume încasate pentru bugetul de stat în contul unic, în curs de distribuire», respectiv 55.02. «Disponibil al bugetelor asigurărilor sociale şi fondurilor speciale, în curs de distribuire», stabilite prin graficele de plată, aceasta se va distribui pe tip de impozit, contribuţie sau altă sumă reprezentând creanţa fiscală, până la concurenţa sumei plătite în contul unic, proporţional cu obligaţiile rămase de plată din graficele de eşalonare."

    7. După punctul 19 se introduc două noi puncte, punctele 20 şi 21, cu următorul cuprins:

    "20. Distribuirea sumelor plătite în contul unic pentru obligaţiile fiscale curente, stabilite prin Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 1.294/2007, cu modificările ulterioare, care se pot achita în termen de 90 de zile şi de a căror plată depinde menţinerea valabilităţii înlesnirii acordate, se efectuează în ordinea vechimii acestora, până la concurenţa sumei plătite în contul unic.

<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic